Home / Красота / Витамините също убиват!

Витамините също убиват!

През последните години хората масово се тъпчат с витамини

Витамините станаха неизменна част от ежедневието ни. Посягаме към тях, когато сме стресирани и изморени, когато нямаме желание да хапваме плодове и зеленчуци и изобщо винаги, когато сме гузни, че не правим достатъчно за своето здраве. Даваме безразборно от “вълшебните” таблетки или сиропчета на своите деца, за да са силни и здрави, вместо да им създаваме полезни навици.

Високите дози от иначе полезните витамини могат сериозно да застрашат здравето и дори да провокират различни заболявания, да натоварят определен орган и да влошат неговата дейност. Изследванията безапелационно показват, че витамините могат да бъдат опасни за децата и възрастните, когато към тях се подхожда безотговорно. Количеството на необходимите витамини трябва да бъде съобразено с индивидуалните нужди. От значение е дали спортувате и дали работата ви е свързана с тежък физически труд, дали се храните балансирано, дали имате някакво заболяване, дали страдате от слаба имунна система и т.н.

Витамините взаимодействат и с някои лекарства срещу рак. Злоупотребата с калций, например, може да предизвика главоболие и запек, както и да натовари бъбреците. Бетакаротинът пък може да предизвика пожълтяване на цвета на кожата и да провокира редица заболявания.
социални мрежи

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*