Home / Рецепти / Тази малка хитринка прави месото крехко и сочно!

Тази малка хитринка прави месото крехко и сочно!

Кулинарните хитринки ще улеснят живота ви

1. Как да познаете дали медът е натурален, или има например добавена вода? Ако имате съмнение, достатъчно е да капнете малко мед върху хартия – ако около него се образуват влажни петна, значи е разреден.

2. Кората от банан е чудесен помощник при варенето на месо. Добавете в тенджерата малко парче бананова кора и резултатът ще ви удиви: месото ще е крехко, сочно и ароматно.

3. Ако пълните пиле или пуйка, добре е не да го миете отвътре с вода, а просто да го избършете със суха кърпа – иначе плънката ще се овлажни и е възможно да не се изпече добре.

palnena puika

БОНУС хитринка: 

Намерили сте старо, непотребно гребло в мазето в къщата на село? Не го изхвърляйте, а го превърнете в прекрасна закачалка за чаши, като го закрепите на стената. Закачайте на него чашите, чието столче прикрепяйте между зъбите на греблото.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*