Продукти:
500 гр. кайма
1 глава лук
1 морков
фиде
чубрица
зеленчукова пикантина
магданоз
кимион
черен пипер
1 яйце
За застройката:
2 жълтъка
2-3 с.л. кисело мляко
щипка лимонтозу
Начин на приготвяне:
Смесете каймата с 1 яйце, чубрица, черен пипер и кимион. Оформете малки топченца. Изсипете ги в 1 1/2 л. вряща подсолена вода и ги оставете да се варят. След това добавете ситно нарязания лук и настъргания морков. След като е готово, сложете фидето, чубрицата, пикантината и оставете да поври още 5-6 минути.
След това отделете няколко лъжици супа и оставете да изстине. В малка купичка разбийте жълтъците с лимонтозу, добавете изстинала супа и ги смесете с киселото мляко. Отместете супата от котлона и на тънка струя добавете застройката към супата.
По желание може да добавите и пресен магданоз.