Продукти:
500 гр. пилешко месо
2 моркова
2 корена от магданоз
2 глави лук
7 зърна черен пипер
2 дафинови листа
5 с.л. олио
1 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
1 с.л. ориз
2 яйца
5 с.л. кисело мляко
1 лимон
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на парченца и го сварете в 6-7 ч.ч. подсолена вода заедно с морковите, корените от магданоз, дафиновия лист и солта. В тиган сложете малко олио и задушете нарязания лук и брашното. Добавете червения пипер и разбъркайте. Разредете сместа с малко от бульона и го изсипете в супата. След 10 минути сложете ориза и оставете да се свари.
След като всички продукти омекнат достатъчно, свалете супата от котлона и я застройте с разбитите в киселото мляко и лимонов сок яйца. Поръсете с магданоз и черен пипер.