Home / Любопитно / Unbaby.me – спасение от бебешката досада във Фейсбук

Unbaby.me – спасение от бебешката досада във Фейсбук

Какво е Unbaby.me и защо толкова много се говори за него през последните няколко дни

 

Новото приложение unbaby.me предизвика истинска война във форумите

Unbaby.me е приложение за Google Chrome, което има за цел да замени сладникавите бебешки снимки, които ни заливат във Facebook, с нещо не чак толкова дразнещо като котки, например. Поне до тогава, докато някой не измисли как да ликвидираме и котешкото нашествие в социалната мрежа. А aко котките ви идват в повече, на мястото на бебешките снимки може да има фотография на вашето куче, любимата ви спортна или ретро кола. Не е ли това една чудесна алтернатива и добро решение за онези, които не се разнежват всеки път, щом видят ухилена бебешка муцунка?!

Плъгинът за Google Chrome работи с няколко ключови думи, като снимките на котките са по подразбиране. Програмата сканира вашата стена за ключови думи от рода на „толкова очарователно“, „бебе“,“сладко“ или „първи стъпки“. След като ключовата дума е идентифицирана в дадена картинка или надпис, снимката се заменя с една от онези, чиято тематика вие сте избрали предварително.

Инсталирането е изключително просто – с един клик на мишката, няколко клавиша и фотографии по избор. Три лесни стъпки, които и 10-годишната ви дъщеря може да изпълни. Щом сте готови, вие няма да имате възможността да се информирате всекидневно как се развива бебето на някой ваш познат или да зяпате до премаляване втръсналите комбинации от бебета и кучета, котки и бебета, бебета на плажа, бебета с бутилка бира, цветя и бебета и какво ли още не.

Unbaby.me - no more babys!

Но ако все пак си падате по този вид снимки, най-вероятно Unbaby.me няма да е вашият екстеншън, с който да разнообразите Chrome. Всичко е въпрос на личен избор. Реплейсването на снимките с бебета е само вариант. Другите решения са ясни – изключвате ги от новините, разприятелявате се с онези, които постват подобна досада, закривате си Фейсбук акаунта… Но за да не действате толкова крайно, все пак може да пробвате Unbaby.me – малко разнообразие никога не е излишно.

Когато ви писне, може лесно да го деинсталирате и тогава вече ще сте наясно кога е пораснало първото зъбче на бебето на ваш приятел, колко пъти са папкали и коя е първата думичка, която малкото сладурче е казало.

Маруся Ангелова

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*