Home / Рецепти / Пълнено „прасенце“ със зеле и кайма

Пълнено „прасенце“ със зеле и кайма

Продукти:

За тестото:

продуктите са същите като в тази рецепта

За плънката:

1/2 зеле
400 гр. кайма
5 бр. гъби
1 гл. лук
2 твърдо сварени яйца
черен пипер
сол

Приготвяне:

Поставете ситно нарязания лук в дълбок тиган с малко мазнина. Когато омекне, сложете накълцаното на ситно зеле. След като и то омекне, добавете гъбите, нарязани на филии и каймата. Когато сместа е готова, прибавете нарязаните на кубчета яйца и подправките.

Отделете малка част от тестото за опашка, уши и муцуна. А от останото – разточете кръг. Поставете плънката и притиснете от всички страни, за да се получи тялото на прасенцето. Сложете го в намаслена тава с „шева“ надолу. Оформете частите от отделеното тесто. За очи – използвайте стафиди. С помощта на вилица, направете няколко малки дупчици в тестото и го оставете да постои 15-20 минути.

Печете го във фурна на 200 градуса до златисто.

testo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*