Home / Рецепти / Пълнен шаран за Никулден – лесна рецепта

Пълнен шаран за Никулден – лесна рецепта

Продукти:

2-килограмов шаран
10 глави кромид лук
200 гр корен от целина
1 ч.ч. олио

пълнен шаран за Никулден

Вкусен пълнен шаран

6 броя моркови
5-6 броя домати
7 скилидки чесън
1 ч.ч. орехови ядки
1 връзка магданоз
2 броя лимони
1 ч.ч. вода
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:

Шаранът се почиства хубаво от вътрешностите, люспите и хрилете, след което се измива със студена вода.

Подправя се с нужното количество сол.

Приготвяне на плънката:

В олио с 2-3 щипки сол и малко вода се слагат лукът, нарязан на филийки.

Добавят се и морковите, нарязани на ивички, доматите, нарязани на дребно, и целината, нарязана на малки кубчета.

Към тази смес се добавят орехите, чесънът и един лимон, който трябва да е нарязан на филийки.

Всичко се разбърква и се подправя със сол.

Шаранът се пълни с приготвената плънка, зашива се, намазва се с олио и се слага в тава, която е предварително намазнена.

Върху рибата се нареждат резенчета домат и лимон.

Слага се 1 ч.ч. вода и се пече до зачервяване.

Накрая се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Можете да поднесете шарана с бяло вино.

Да ви е сладко!

А на именниците – здраве и щастие!

Друга рецепта за пълнен шаран:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*