Home / Рецепти / Овчарска салата – ето как я приготвям аз

Овчарска салата – ето как я приготвям аз

Една от най-харесваните салати от българската кухня безспорно е овчарската салата.

Предпочитат я не само българите, но и чужденците.

Срещала съм различни варианти на рецептата, като аз я приготвям по следния начин:

овчарска салата

Вкусна овчарска салата

Продукти:

4-5 домата

1 краставица

2 пресни чушки

1 връзка пресен лук

6-7 мариновани гъби

100 грама сирене

100 грама шунка (невинаги слагам)

1 твърдо сварено яйце

магданоз, маслини и чери доматчета за украса

Приготвяне:

Нарязвам доматите и краставиците, леко разбърквам.

Добавям нарязаните на дребно гъби и шунка, накълцания лук.

Ред е на нарязаните на колелца чушки.

Рендосвам върху салатата сиренето и яйцето.

Украсявам с магданоз, маслини и чери доматчета.

Поднасям с много любов. 🙂

Във видеата по-долу ще намерите други рецепти за овчарска салата.

3 comments

  1. Албена Коларска

    С печени чушки става по-вкусна.

  2. Stoian Arabadjiev

    Най-хубава е салатата,която си я правим всеки ден. Чубрица, босилек, мента, риган, лук, краставица, чушка и домати. С малко сол и без зехтин или олио, но с много подправки (треви).

  3. А шунката от къде я измъкна

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*