Лесен японски сладкиш с 3 продукта – ето как се прави

Лесен японски сладкиш с 3 продукта – ето как се прави
4 (80%) 168 votes

Този сладкиш от далечна Япония е толкова вкусен, че рецептата за него е сред най-любимите на милиони хора. Доказателство за това са близо 4-те милиони души, които са гледали клипа в Youtube.

Така ще изглежда вашият японски сладкиш
Така ще изглежда вашият японски сладкиш

Продуктите, необходими за приготвянето му, са 120 гр. крема сирене (задължително обезсолено), 120 гр. бял шоколад и 3 яйца.

Ако вкъщи нямате бял шоколад, можете да използвате и млечен, пише Topactualno.com.

Първо внимателно разделете белтъците от жълтъците и разбийте с миксер белтъците на сняг.

За кратко ги оставете в хладилника.

Включете вашата фурна на 170 градуса.

Разчупете белия шоколад на блокчета и ги разтопете на водна баня.

Изчакайте шоколадът да се охлади.

Добавете обезсоленото крема сирене.

Разбъркайте двете съставки и добавете жълтъците.

Разбъркайте докато се получи еднородна смес.

Накрая добавете белтъците, които предварително са разбити на сняг с миксер.

Изсипете сладкиша в тава.

Поставете тавата в по-голяма тава с вода.

Печете този уникален сладкиш в продължение на 15-ина минути.

След като се изпече, можете да го поръсите и с пудра захар.

Дори да сте начинаещ в кухнята, не се притеснявайте – при използване на оригиналната рецепта със сигурност ще получите добър резултат.

Хора, които вече са пробвали сладкиша, споделят, че е чудесен на вкус и най-важното – приготвя се много лесно и сравнително бързо.

loading...

2 thoughts on “Лесен японски сладкиш с 3 продукта – ето как се прави

  1. Десислава · Edit

    При превода сте объркали печенето!!!
    15 мин на 170 градуса
    15мин на 160 градуса
    15 мин на изключена фурна

    Reply

Добавете коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.