Печените чушки са любима храна на много хора
А ароматът им е неповторим!
Ако и вие имате желание да си изпечете чушки, но нямате чушкопек, можете да изпробвате един лесен и хитър метод.
Преместете скарата на възможно най-високо ниво във фурната.
Закачете на нея предварително приготвените зелени и червени чушки за печене.
За целта са ви нужни само кламери – огънете кламерите така, че да се получат кукучки.
Именно на тях трябва да закачите зеленчуците.
Отдолу сложете тавичка, може и предварително покрита с хартия за печене или фолио – в нея ще капе сокът, който се отделя от чушките.
Пуснете фурната на 250 градуса и печете до готовност.
Този метод позволява да изпечете много зеленчуци наведнъж. Освен това ще избегнете тяхното прегаряне. Спокойно можете да експериментирате и да заложите и на други зеленчуци като патладжани например.
И запомнете – много по-здравословно е да изпечете зеленчуците, отколкото да ги пържите!
Снимки: Фейсбук