Home / Рецепти / Агнешки дроб на тиган – ето как се приготвя

Агнешки дроб на тиган – ето как се приготвя

Продукти:

700 грама агнешки дроб (нарязан на средно големи парчета)
1 чаена чаша брашно
сол
червен пипер

За пържене:
2 супени лъжици брашно
олио

Приготвяне на дроба:

След като почистите и нарежете дроба, се уверете, че няма останала кръв. В голям съд смесете брашното, солта и червения пипер. Сложете нарязаните парченца в тази смес и разбъркайте с ръка.

Изпържете агнешкия дроб в горещо олио около 1-2 минути. После извадете дробчетата и ги оваляйте още веднъж в брашно (2 суп.л.). Върнете дробчетата в горещото олио и продължете да пържите. След около 2-3 минути ги преместете в съд с капак. Полейте ги с 5-6 лъжици от горещата мазнина. Затворете съда и нека остане така около 15 drob parjenминути.

Можете да ги сервирате поръсени с кимион и магданоз.

Важна забележка: В никакъв случай не мийте суровия дроб, защото в противен случай ще стане твърд и не толкова вкусен.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*