Сварете си полезен чай от червено цвекло
За здравословните ползи от червеното цвекло сме писали неведнъж.
Полезният корен се използва в народната медицина от векове и се справя успешно с редица заболявания.
Ако напоследък имате усещане, че организмът ви се нуждае от цялостно пречистване, можете да си приготвите здравословна отвара от цвекло.
Измийте 1 кг червено цвекло, обелете го и веднага добавете 3 л. вода.
Нека се свари на тих огън за 2 часа.
Извадете корените от зеленчуковия бульон и ги нарежете на парченца.
Върнете ги в бульона и изчакайте да се сварят още 20-ина минути.
Прецедете получената червена течност в голям съд и я разделете на 4.
Препоръчително е да съхранявате отварата в стъклен съд.
Чаят от цвекло трябва да се приеме за 4 дни.
През деня консумирайте от чая през 3-4 часа.
Отварата от червено цвекло избистря тена, пречиства черния дроб.
Освен това помага да се изхвърлят всички вредни вещества от организма.
Напълно достатъчно е да направите по едно такова пречистване на година, за да сте в добра форма и за да се радвате на висок имунитет.
Ако вие знаете други полезни рецепти с цвекло, можете да ги споделите в коментарите.
Снимка: Pixabay.com
oshte utre(y)
a az go pravia na salatka s morkov nasturgani o6te utre 6te si svara
След такова варене останали ли са полезните елементи?
Някъде четох че сока от червено цвекло не трябва да се вари
Най-добрия вариант е парче обелено червено цвекло,ябьлка зелена и моркв…..в сокоизтисквачка…….убийствен фреш и запазва всички свойстра……всяка сутрин си правя по около 200 мл.
Аз ,току-що прочетох ,че сока от червено цвекло се оставя в стъклен съд в хладилник ,за 1 час и след това се смесва със сока на морков и ябълка,не е добре да се пие веднага .Това специално за сока от цвекло,във връзка със взаимодействието му с кислорода,не знам как е правилно.
Правя червено цвекло 1 брой,2 моркова, 3 ябълки и ако имам мандарина слагам но непременно и 2 лимона Всичко смилам в чопъра и си го ям по 1 сл два три пъти на ден