Home / Здраве и диети / Здравословна отвара от червено цвекло пречиства тялото за 4 дни

Здравословна отвара от червено цвекло пречиства тялото за 4 дни

Сварете си полезен чай от червено цвекло

За здравословните ползи от червеното цвекло сме писали неведнъж.

Полезният корен се използва в народната медицина от векове и се справя успешно с редица заболявания.

Ако напоследък имате усещане, че организмът ви се нуждае от цялостно пречистване, можете да си приготвите здравословна отвара от цвекло.

Измийте 1 кг червено цвекло, обелете го и веднага добавете 3 л. вода.

Нека се свари на тих огън за 2 часа.

червено цвекло

Полезна рецепта с червено цвекло

Извадете корените от зеленчуковия бульон и ги нарежете на парченца.

Върнете ги в бульона и изчакайте да се сварят още 20-ина минути.

Прецедете получената червена течност в голям съд и я разделете на 4.

Препоръчително е да съхранявате отварата в стъклен съд.

Чаят от цвекло трябва да се приеме за 4 дни.

През деня консумирайте от чая през 3-4 часа.

Отварата от червено цвекло избистря тена, пречиства черния дроб.

Освен това помага да се изхвърлят всички вредни вещества от организма.

Напълно достатъчно е да направите по едно такова пречистване на година, за да сте в добра форма и за да се радвате на висок имунитет.

Ако вие знаете други полезни рецепти с цвекло, можете да ги споделите в коментарите.

Снимка: Pixabay.com

7 comments

  1. a az go pravia na salatka s morkov nasturgani o6te utre 6te si svara

  2. След такова варене останали ли са полезните елементи?

  3. Kiril Filipov

    Някъде четох че сока от червено цвекло не трябва да се вари

  4. Най-добрия вариант е парче обелено червено цвекло,ябьлка зелена и моркв…..в сокоизтисквачка…….убийствен фреш и запазва всички свойстра……всяка сутрин си правя по около 200 мл.

  5. Анита Доцова

    Аз ,току-що прочетох ,че сока от червено цвекло се оставя в стъклен съд в хладилник ,за 1 час и след това се смесва със сока на морков и ябълка,не е добре да се пие веднага .Това специално за сока от цвекло,във връзка със взаимодействието му с кислорода,не знам как е правилно.

  6. Мария ГаневаКърджали

    Правя червено цвекло 1 брой,2 моркова, 3 ябълки и ако имам мандарина слагам но непременно и 2 лимона Всичко смилам в чопъра и си го ям по 1 сл два три пъти на ден

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*