Home / Хороскоп / Как ще сте със здравето през 2014-а година според зодията?

Как ще сте със здравето през 2014-а година според зодията?

През 2014 г. много хора ще се радват на по-добро здраве

Годината на Коня ще ни даде много енергия, която ще е полезна и за самочувствието ни. Организмът ще се заеме със самолечение, а ние активно ще му помагаме. На преден план излиза здравословният начин на живот. Въпреки това има няколко органа, на които е добре да се обърне специално внимание.

На първо място в зоната на риска са гръбначният стълб и ставите. Балансирайте физическото натоварване и възможностите на своя организъм, по-често правете гимнастика и подбирайте удобни обувки.

Пазете дихателната система – не оставайте дълго в зле проветрявани и влажни помещения, повече се разхождайте там, където няма автомобили, редовно ходете в гората.

zdrave horoskop Постарайте се да пазите и черния дроб – откажете се от прекалено мазната храна, ограничете употребата на екзотични продукти и алкохол.

Под ударите попада и нервната система. Несдържаността и импулсивността не се отразяват добре на душевното равновесие, затова подложените на сривове ще са принудени да контролират психологическото си състояние. Ако не успеят да се справят сами, трябва да се обърнат за помощ към лекари.

Да напомним, че за „чисти“ знаци се смятат родените от 1 до 18 число, а на останалите оказват влияние предишният или следващият знак – както в характеристиката на личността, така и в астрологическите предсказания, и това трябва да се отчита.

ОВЕН

През 2014 г. в зоната на риска може да се окаже задстомашната жлеза. Изключете от менюто си мазните пържени продукти, белия хляб, сладкишите. Могат да зачестят мигрените и обикновените главоболия. Ако работите на компютър, по-често се разхождайте на чист въздух и правете гимнастика.

ТЕЛЕЦ

През тази година здравето ви няма да ви поднася изненади. Едва ли ще се сблъскате със сериозни проблеми или с обостряне на наличните заболявания. Но съществува вероятност от няколко сезонни простуди. Особено пазете краката. За да избегнете ангини, бронхит, възпаление на сливиците и аденоидите, се въздържайте от студени напитки и пазете гърлото и гърдите. Не трябва дълго време да се намирате в помещение с климатик.

БЛИЗНАЦИ

Особено пазете нервната система. Проблемите в тази област ще провокират развитието на физиологични заболявания, нараства вероятността от психосоматични прояви. Запазвайте спокойствие и душевно равновесие, заемете се с медитация или си намерете хоби, което ще ви помогне да стабилизирате психологическото си състояние. Пазете белите дробове и бронхите. Внимателно избирайте страните или регионите за почивка, където климатът няма да провокира обостряне на заболяванията ви.

РАК

През 2014 г. обърнете внимание на долния отдел на белите дробове, както и на стомаха и черния дроб. Избягвайте преохлажданията и балансирайте храненето си. По възможност не се хранете в ресторанти, откажете се от мазното месо, като изберете кокоше или от пуйка, въздържайте се от люти сосове и мариновани зеленчуци.

В зоната на риска може да се окаже и нервната система. Не търсете повод за безпокойство там, където го . няма, гледайте на всичко позитивно и по-често си правете малки приятни подаръци.

Глезете се и сведете до минимум вероятността от сривове, стресове и депресия.

ЛЪВ

През 2014 г. рисков за вас е гръбначният стълб. Има вероятност от прещипвания и хронични заболявания, предизвикани от производствени действия. Направете няколко курса по оздравителен масаж, пише вестник „Феномен“.

Внимавайте и със сърдечносъдовата система. Спазвайте режим, следете кръвното си налягане и подберете комплекс за хранене така, че да не натоварвате съдовете. Постарайте се да черпите енергия не от месни продукти и масло, а от нещо по-полезно за организма: плодове и зеленчуци, заменете колбасите със сирене и извара, употребявайте повече зеленила.meditaciya zodii

ДЕВА

При вас не се очакват особени проблеми със здравето, но вие самите можете да станете причина за неприятности, ако не се въздържате от екстремални видове спорт като ски и скално катерене. Избягвайте всичко, свързано с височини – има вероятност от травми и попадане в зона на стихийно бедствие. Откажете се от гастрономичните експерименти. По възможност не се хранете „на крак“ и яжте повече пресни плодове и зеленчуци, които растат във вашия регион.

ВЕЗНИ

Физиологичното ви здраве през 2014 г. ще е добро. Но непременно обърнете внимание на нервната система. Занимавайте се с дихателна гимнастика, йога или аутотренинг. По-често вземайте вани с ароматични масла, които ви помагат да се отпуснете, общувайте с позитивни хора и се старайте да си лягате по едно и също време. Избягвайте скоковете във вода и гмуркането – това може да задълбочи проблемите с нервната система и да доведе до травми. Въобще, въздържайте се от всичко, което предизвиква недостиг на въздух.

СКОРПИОН

През 2014 г. при вас може да започне професионално заболяване. Ако трудовата ви дейност ви принуждава да прекарвате дълго време в една и съща поза и натоварва постоянно конкретна част от тялото (ръце, крака или гръбнак), редовно правете масаж и по-често сменяйте положението на тялото. Има вероятност от проблеми, свързани с начина ви на живот. Не е изключено това, което ви доставя удоволствие, да се отрази пагубно на здравето ви. Постарайте се да се въздържате от употреба на алкохол и на други възбуждащи средства.

СТРЕЛЕЦ

При вас рискови са тазобедрените стави. По възможност не вдигайте тежести и избягвайте неудобните обувки. Ако имате наднормено тегло, ще трябва да отслабнете, иначе прекаленото натоварване ще доведе до хронични болки. Не прекарвайте много време на крак. Редовно правете сеанси по физиотерапия. Избягвайте импулсивните движения, които могат да станат причина за травми. Не са изключени панически атаки и депресия. Ако не можете да се справите самостоятелно, обърнете се към специалисти.

КОЗИРОГ

През 2014 г. практически нищо не ви заплашва. Здравето ви ще е стабилно, както и психологическото ви състояние, но има вероятност от инфекциозни простудни заболявания, които „ще споделят“ с вас други хора. Ако имате отслабен имунитет, започнете да го укрепвате и по възможност избягвайте контакти с болни хора. По-често излизайте на чист въздух и редовно се занимавайте със спорт. Пролет и лято приемайте витаминни комплекси.

ВОДОЛЕЙ

През 2014 г. трябва да избягвате теченията – те ще са причина не само за простудни заболявания, но и за болки в гърба и в краката и ще провокират възпаление на надкостницата или на троичния нерв. Освен това има вероятност от проява на синдрома на хроничната умора. Давайте си време за пълноценен отдих. Въздържайте се от общуване с хора, които ви дразнят или предизвикват други негативни емоции, в противен случай ще пострада не само нервната ви система, но и работоспособността ви.

РИБИ

През 2014 г. при вас здравето ви ще е в норма. Наистина, ако имате някакви хронични и наследствени заболявания, трябва да се пазите от обостряния и да не провокирате рецидиви. Можете да се избавите от стара хронична болежка, като това ще се случи едва ли не по мистичен начин. При всички позитивни моменти обаче все пак трябва да следите за храненето си. Откажете се от продуктите, след които не се чувствате особено добре – неразположението на организма ви свидетелства, че му вредите. Постарайте се по-често да плувате -посещавайте басейни и открити водоеми. Това ще поддържа вашето физическо и психологическо състояние на нужното ниво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*