Home / Красота / За лятото: С тези прически ще блеснете!

За лятото: С тези прически ще блеснете!

Тотален хит това лято са плитките. От няколко години тази тенденция се засилва, но сега наблюдаваме истински пик, твърди топкоафьорът Жоро Петков пред в. „Телеграф“.

Според него плитките са абсолютно естествена и ежедневна прическа. Може да сплетете косата леко на една страна с пуснат кичур или да направите половината опашка изплетена на плитка, да оформите две плитки, които влизат една в друга, съветва той. Възможно е да оформите две плитки отляво и отдясно или да съберете две плитки в малко кокче. Особено за булките са модерни комбинации от къдрици и плитки. Плитките може да са тип „дантела“ и събрани в небрежни ниски или средно-високи кокове. Могат да се комбинират с цветя, втъкнати в косата. Хит за лятото са орхидеите – втъкнати в кока или сплетени на венци.

Този сезон по-актуални са прическите за блондинките, смята Петков. Модерни са всички вариации на русо в комбинация – русо с пастелни тонове – бебешко розово, бебешко люляковолилаво, светлосиньо или наситено синьо, направени или като кичури или преливащо русо в другите тонове. На мода е и

Каквато и плитка да изберете, ще изглеждате чудесно!

Каквато и плитка да изберете, ще изглеждате чудесно!

златисторусото, което по нашите ширини обаче не се възприема много, обяснява Петков. Омбрето остава във вариант като балеяж (техника за оцветяване на кичури)-плавно преливащо и в никакъв случай контрастно. Трябва от два до четири тона да приливат от корена към краищата, като те да са най-русите.

За брюнетките и това лято остават красивите шоколадови цветове в комбинация с тъмночервено или бордо. При по-дългите коси съществува тенденцията за израснал бретон, който се балансира от нивото на окото до средата на скулата или до нивото на устните в зависимост от структурата на лицето. Ако косата е с боядисване омбре или балеяж, може предните кичури да се оставят по-светли, а навътре косата да потъва в по-тъмен нюанс. При късите коси пък това лято са актуални класическото каре без бретон и много късите, момчешки прически. Най-актуалните фризури на топкоафьора могат да се видят в луксозния сборник „Косата днес 03. Стъпка по стъпка с Георги Петков“ на издателство „Ентусиаст“, който е вече на пазара.

За лятото най-важно е да поддържаме добре косите, съветва Петков. Вземете от личния си коафьор

Прекрасна прическа

Прекрасна прическа

шампоан, маска или спрей, които защитават от слънцето, обяснява още той. На плажа не трябва да се ходи, без да сме си сложили слънцезащитен спрей, защото комбинацията от слънчеви лъчи и солена морска вода може да унищожи косата. Винаги когато сте на море и имате възможност, изплаквайте косата със сладка вода и слагайте защитен спрей, той има функция да образува филтър около косъма, за да не може да попадат капчици от солената вода и да го увреждат, казва той. Той препоръчва през лятото косата да е прибрана и скрита. За да предпазите най-добре косата, когато сте на плажа, слагайте шапка, тюрбан, можете да я сплитате на плитка или да е на кок. След плажа винаги трябва да се измива с шампоан, маска и спрей, олио или кристали – съобразено с типа коса. Ако решите да правите резки промени, оставете ги за есента, когато ще сте по-сигурни какво точно искате. Боята и кичурите той съветва: да се правят след морето, въпреки че всичко зависи от това колко е суетна една дама. Много жени държат да отидат с добре боядисана коса на плажа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*