Home / Мистично / Внимавайте как и какво пожелавате на децата си!

Внимавайте как и какво пожелавате на децата си!

Колкото и да обичаме своите приятели, колкото и да искаме по-добра участ за тях, не бива да им натрапваме нашите желания

Друго нещо са собствените деца, тези, които са ни скъпи и за които истински ни боли.

В този случай не е задължително да чакаме да дойде рожденият ден или Нова година, за да пожелаем на сина си или дъщеря си да бъдат по-старателни, по-търпими, по-добри.

Можете всеки ден мислено да им пожелавате да придобият тези полезни за живота качества, но само в случай че самите вие ги притежавате.

Една жена имала прекалено мързелива дъщеря, която не искала да учи и да работи.

Когато майката се опитвала да поговори с нея, тя се дразнела, карала се с нея и се заключвала в стаята си.

пожелавате

Внимавайте какво пожелавате на децата си

Тогава, оставайки насаме, майката извиквала в съзнанието си образа на дъщеря си и влагала в него своя житейски опит и трудолюбие.

Като нематериална същност, образът мълчал, а както станало ясно по-късно, в такива минути дъщерята изпитвала пристъпи на безпокойство и нервност.

Но в края на краищата усилията на майката не били напразни: постепенно момичето започнало да се интересува от ученето, а след това направило и добра кариера.

Дали тайните пожелания помогнали, или девойката просто узряла? Кой знае…

Що се отнася до останалите мили пожелания, които са станали привични в бита ни – като „приятен ден“ или „добро здраве“, те не са нищо повече от формална вежливост и данък на възпитанието.

А красивите грузински тостове, изпълнени с алегория и двусмисленост, са просто произведения на изкуството, предизвикващи в нашите сърца умиление, възторг, благодарност, а следователно и положителни емоции, пише вестник „Феномен“.

Снимка: Pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*