Продукти:
2 глави лук
500 гр. кайма
по 1/4 чаша ситно нарязан лук, магданоз и гъби
1 с.л. кафява захар
1 с.л. кетчуп
1 ч.л. соев сос
1 ч.л. сос „Уорчестър“
1/4 чаша галета
бекон
барбекю сос
Начин на приготвяне:
Отрежете двете глави лук от двете страни. Обелете ги. Нарежете главите лук наполовина и отделете всеки слой. Оставете ги настрани. Смесете каймата с нарязаните на кубчета лук, магданоз, гъби, кафява захар, кетчуп, сосове и галета. Разбъркайте с ръце. Вземете два слоя лук. Между тях сложете топка, направена от подправената кайма. Увийте ги в бекон. Не забравяйте да прикрепите бекона с клечки за зъби, за да не се разпаднат.
Печете уникално вкусните лучени бомбички 40-ина минути. След като извадите тавата от фурната, намажете лука още веднъж с барбекю соса и печете още 5 минути.
Тази рецепта е особено подходяща за лятото – любимият сезон на хората, които обожават пикниците и барбекюто. Естествено, винаги можете да експериментирате и да добавите други ваши любими продукти в каймата, за да създадете кулинарен шедьовър по ваш вкус.