Home / Новини / Тя получи подкрепата на хиляди и оцеля!

Тя получи подкрепата на хиляди и оцеля!

Когато жаждата за живот е по-силна от всичко

На 1 декември 2013 г. нетърпелива да започне живота си, на бял свят се появява Дейзи-Мей Литъл. Цели 103 дни преди уречения час.

Раждането на дете е едно от най-щастливите събития в живота на човек, но за Джен и Уейн това се оказва най-тежкият момент в живота им, защото малката Дейзи е прекалено недоносена. „Не мога да ви обещая, че ще преживее нощта“, заявява наблюдаващият лекар.

Изпитание

След като успява да пребори първата си нощ, бащата на Дейзи решава, че ще води онлайн дневник за нея, за да може всички близки да следят състоянието й.

Всеки ден Уейн от Уест Мидландс публикува снимка на малката си принцеса и подробен текст какво се случва с нея и как напредва с малки стъпки към живота.

Дни след като бащата прави профил във Facebook, хиляди хора от цял свят започват да изпращат съобщения, подкрепа и подаръци за новороденото, на което му предстои много път до стабилизирането. За 13-те седмици, прекарани в болницата, г-н Литъл успява да напише повече от 100 000 думи за неговото прекрасно малко момиченце, пише в. „Телеграф“.

„12 пъти ставахме свидетели на това как Дейзи-Мей спира да диша, 4 пъти как й преливат кръв и как от нея излизат всякакви тръбички. Подкрепата, която получавахме от всички и в частност от последователите във Facebook, много ни помогна“, коментира Уейн Литъл.

Феновеdeizi

100 дни след началото на ужаса Дейзи-Мей прекрачва и прага на дома си заедно с мама, татко и по-голямата си сестра Оливия. Последователите на принцесата в социалната мрежа, които наброяват 23 000, както и много други благодетели успяват да съберат повече от 20 000 английски лири, които семейството смята да използва за благотворителност за други деца като като Дейзи.

„Така хората ще разберат повече за проблемите на недоносените деца и ще могат да помогнат“, сигурни са родителите.

Уейн Литъл дори е написал книга за приключението, с което започва животът на дъщеря му – „Малката Дейзи-Мей: Момичето, което не можеше да чака“. Книгата излиза официално през септември. От всяка поръчана книга ще се заделя по 1 паунд за родителите на недоносените деца във Великобритания.

Снимки: ФБ

deizi1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*