Home / Любопитно / ТОП 3 на най-призрачните места в България

ТОП 3 на най-призрачните места в България

Тези места ще ви накарат да настръхнете

Като навсякъде другаде по света, и в България има места, които се славят като „най-призрачните“ и „прокълнатите“. От години те са обект на проучвания, а жителите им разказват какви ли не интересни и страшни истории.

Ето кои са 3-те места в България, които са забулени в мистерии:

Царичина

Царичина

Царичина е място, което привлича вниманието през 1990 година. Именно тогава започват тайни разкопки, които са организирани от Българската армия. Причината е твърдението на Елисавета Логинова, известен екстрасенс, че с нея се свързват извънземни. Те й разкрили, че в Царичина е закопано първото същество, обитавало Земята. В крайна сметка разкопаната дупка е капсулирана и никой не казва какво е намерено вътре.

Жителите на селото споделят, че това място излъчва странна и необяснима до ден-днешен енергия.

 

Прокълнатата къща в с. Мусачево

Мусачево

Мусачево се намира на 20-ина километра път от София. В селото има къща, за която се говори, че е прокълната. Въпреки че струва само 1 лев към днешна дата, никой не иска да я купи. Според част от местните в нея има турско гробище, а според други – заровено прокълнато съкровище, които носели смърт на домакините. Семейството, което е построило къщата преди години, е умряло мистериозно, въпреки че никой от членовете му не е имал сериозни здравословни проблеми. По същия начин измират и следващите собственици на имота. Купува го трето семейство, което също не оцелява. След този случай никой не се осмелява да се сдобие с къщата.

 

Шишенци

Шишенци

Шишенци е село, което се намира до Видин. Към днешна дата там живеят 100-ина души, като почти всички са със сини очи. Те разказват една страшна история, от която може да ви побият тръпки.

„Всяка вечер тук се чуват странни гласове – мъжки, женски и на малки деца… Стане ли 9 часа, всички се заключваме по домовете, защото ни е страх“, споделят местните.

Според една легенда, преди много години сватбари от близко село потеглили към Шишенци. По пътя обаче били избити от татарите. На това място останали само гласовете им, които бродят до ден-днешен…

loading...

3 comments

  1. Ели Ангелова

    Ами глухите камъни?

  2. Какви глухи камъни :)?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*