За тестото:
2 бр. яйца
250 мл. вода
сол
250 гр. брашно
За плънката:
150 гр. краве масло
200 гр. лук
500 гр. кайма
сол
черен пипер
За заливката:
250 мл. кисело мляко
10 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
1. За приготвяне на плънката в тиган разтопете кравето масло. Като се сгорещи мазнината, запържете лука. Добавете каймата и запържете около 15 минути, овкусете със сол и черен пипер и вземете тигана от огъня.
2. В съд за месене счупете яйцата и разбъркайте добре с водата. Добавяйки солта и брашното, замесете меко и гладко тесто. Разделете го на три парчета, посипете ги с брашно. С помощта на точилка от оформените топки разточете тънки кори.
3. Нарежете корите на 5 сантиметрови ленти. Всяка лента нарежете на триъгълни парчета. В тенджера сложете вода и посолете. Като се свари пуснете парчетата, варете около 10 минути.
4. През това време разбийте киселото мляко с намачкания чесън. Изцеждайки от водата, сложете сварените татарски баници в дълбока чиния. Отгоре сипете приготвената с кайма смес. Сервирайте с кисело мляко и чесън.
ок!