Home / Красота / Тайната на азиатските красавици

Тайната на азиатските красавици

Азиатките използват за разкрасяване много от хранителните продукти, с които се хранят. Основно залагат на зеления чай, джинджифила, сакето, ориза, бамбука, соята и гъбите.

Джинджифил
Използва се масово в азиатската медицината. Джинджифилът се бори успешно с високите нива на холестерола, нормализира кръвоснабдяването и подобрява паметта. Азиатките използват тази лечебна съставка, за да хидратират кожата си и да възвърнат еластичността и младежкия й вид.

Зеленият чай е ненадминат антиоксидант

Зелен чай
Ароматната напитка е на особена почит в азиатските страни. Има широко приложение в ежедневието, в козметичните продукти, при лечение и профилактика на редица заболявания. Зеленият чай е доказан антиоксидант, той се грижи за добрия вид на кожата, предпазва я от различни кожни възпаления и е особено полезен при слънчеви изгаряния. Можете да си приготвите отвара и да овлажните лицето с памучен тампон, не изплаквайте.

Бамбук
Идеално средство за лечение и облекчаване симптомите на астма и треска. Сокът от бамбук е интензивно хидратиращ и предпазва кожата от преждевременно стареене.

Ориз
Оризовите трици почистват кожата, премахват мъртвите клетки, освежават тена и повишават защитните свойства на организма. Оризът е ненадминат антиоксидант, той съдържа и есенциални мастни киселини, както и фитинова киселина.

Соя
Богата на белтъци и антиоксиданти, соята е ненадмината на трапезата и в продуктите за разкрасяване. Учените смятат, че тя дори предпазва от рак на кожата. Соевите протеини премахват неприятните пигментни петна и предпазват от появата на нови.

 

Гъби
Предпазват от рак, подпомагат имунната система и заздравяват организма. Действието им върху кожата се изразява в овлажняване, хидратиране, изглаждане и изчистване на дребните кожни неразположения.

share button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*