Home / Мистично / Стотици българи се гърчат от болка преди големи земетресения

Стотици българи се гърчат от болка преди големи земетресения

Колкото по-силно е предстоящото земетресение, толкова по-силна е болката

Стотици наши сънародници изпитват ужасни болки преди големи земетресения. Някои от тях се оплакват от повишено кръвно налягане, други – от парене на ходилата, трети – от непоносимо главоболие. Не липсват и такива, които твърдят, че усещат с цялото си тяло наближаването на нещо страшно. Науката няма обяснение за състоянието, в което изпадат тези хора всеки път преди земята да се разлюлее, лекарите повдигат рамене и единственото нещо, което правят, е да предписват обезболяващи на страдащите.

„Седмица преди 22 май 2012 година не бях на себе си. Кръвното ми хвръкна до небето, почти не съм мигнала от главоболието, което получих. Посъветвах се с личния ми лекар, предписа ми някакви лекарства, но полза – никаква! Предположих, че е от времето и че скоро ще ми мине, но не. В късния следобед на 21 май стана още по-страшно – имах усещането, че някой здравеняк ме е прегърнал. Трудно дишах и не знаех какво се случва. Часове след това, когато силното земетресение удари Перник и София, сякаш товар падна от раменете ми“, споделя 42-годишната Мария К.

Подобни симптоми получават и стотици други българи преди земетресение, като според специалисти броят им се увеличава с всяка изминала година. Ловците на сеизмични вълни усещат с телата си предстоящите трусове и обясняват, че колкото по-силно е очакваното земетресение, толкова по-силни са болките, които изпитват.

Поличбените прилошавания се появяват близо седмица-две преди трусовете и няма лек срещу тях. Страдащите, особено тези, които не знаят, че имат дарбата да предсказват подобни природни катаклизми, гълтат хапче след хапче с надеждата, че сериозното неразположение ще отмине. Но то отминава едва когато отмине и земетресението.

Любопитен факт е, че нашите „мъченици“ изпитват болки не само преди предстоящи трусове в България, но и по света. Не могат да кажат къде точно ще друсне, но колкото по-близо е държавата до нас, толкова болките са по-непоносими.

земетресение

Много хора изпитват ужасни болки преди големи земетресения

„Като ден вчерашен си спомням седмицата преди голямото земетресение в Измит през 1999 година. Беше средата на август и с мъжа ми и сина ми отидохме на море в Несебър. На втория ден след пристигането ни аз започнах да повръщам, получих силно главоболие и имах чувството, че ще се случи нещо неприятно. Лекарят, който ме прегледа тогава, ми каза, че няма за какво да се притеснявам и предположи, че състоянието ми се дължи на слънцето. След няколко дни се почувствах облекчена. Малко след това разбрах за разрушителното земетресение в Турция. Не знам тогава какво стана, но до ден-днешен предварително усещам земетресенията“, разказва Мариана М. от София.

Най-страшното предстои!

Уважавани в своята област езотерици твърдят, че най-страшното предстои. Те обясняват, че Земята е навлязла в хаотичен възел, което се изразява в струпване на редица хаотични събития. Тук не говорим само за земетресения, висока вулканична активност, екологични бедствия, климатични аномалии, но и за социални, икономически и политически сътресения.

Според теорията за хаотичните възли България е част от северния хаотичен възел, активирал се през 2009 година след силното земетресение в Л’Акуила, Италия. Тогава целият Балкански полуостров беше разлюлян от силни трусове. Сценарият се разви по абсолютно същия начин малко по-късно – само 2 дни след разрушителното земетресение от 5.9 по Рихтер в Италия се усетиха трусове и в България, Македония, Гърция, Румъния и Турция. Това се дължи на танца на магнитните линии или иначе казано – на движението на северния и южния полюс, чието преместване активира тектоничните процеси. Планетата ни вече е минала на хаотичен режим и незнайно защо през последните години пулсът й е нараснал многократно. При някои хора това е довело до промяна в работата на мозъка. Същите тези хора предварително усещат земетресенията и страдат от болки по цялото тяло.

Страшните знамения

В Библията пише, че птичият мор е от знаменията за приближаване на страшни събития. Очевидци от София разказват как са видели падащи от дърветата скорци два дни преди земетресението с магнитуд 5.8 по Рихтер през 2012 година.

„Ужасно се изплашихме! Беше нещо като знамение за края на света. Както си чуруликаха, един след друг скорците тупнаха на земята“.

Много хора пък бяха нападнати тогава от дезориентирани и зли гарги в центъра на столицата.

„Гаргите се полудели! Нападат, кълват, летят над главата ми, все едно съм герой във филм на Хичкок“, са думите на възрастен мъж.

Голям процент от българите не вярват, че има пряка връзка между земетресенията и поведението на птиците, но не са прави. Пернатите са най-чувствителни към природните катаклизми. Съществуват предположения, че виждат и следват магнитните силови линии на планетата. Това донякъде потвърждава теорията, че значителното отслабване на магнитното поле и движението на северния и южния полюс са причина за птичи мор и силни трусове.

Но не само птиците усещат земетресенията. Около 70 вида животни са живи сеизмографи и „чуват“ предварително предупрежденията за катаклизми. При някои от тях се наблюдава прекалена тревожност, безпокойство, настръхване на козината, треперене. Част от домашните любимци напускат помещението, в което се намират, а дивите животни напускат своите бърлоги.

Д-р Иван Иванов споделя доста интересни подробности за поведението на обитателите на Софийския зоопарк преди земетресението на 22 май 2012 година:

„Най-фрапиращо реагира слоницата – ревеше много неистово. Тя излезе с голяма бързина. Така се държаха маймуните – кряскаха, викаха, мятаха се… Хищниците тичаха напред-назад“.

Родните езотерици са категорични, че Земята е жива, непрекъснато се развива и еволюира. Планетата, която обитаваме, излиза от равновесната си точка и преминава в ново измерение. Периодът на спокойствие, на което човечеството се радваше през последните 2 хилядолетия, вече приключва. Очакват ни тежки дни и надеждата, че най-страшното и този път ще ни подмине.

Снимка: Pixabay.com

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*