Продукти:
1/2 кг брашно
1 пакетче масло
150 гр сирене
150 гр кашкавал
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Сиренето, кашкавалът и маслото се настъргват на едро ренде.
Прибавят се към киселото мляко със содата, солта и брашното.
Омесва се тесто и се оставя да престои в хладилника 2-5 часа.
От него се прави топка колкото юмрук и се разточва кора, дебела 0,5 см.
Тя се нарязва на 8 парчета. Всяко парче се навива отвън навътре и се получава кифличка.
Нареждат се в тава и се пекат на силна фурна: 5 минути – 250 градуса, 5 минути – 200 градуса, до зачервяване.
Лично аз много обичам вкуса на сусама и затова обикновено щедро ги поръсвам.
Ако вие харесвате други семенца, можете да ги използвате спокойно.
Солените кифлички са прекрасни на вкус!
Направих си такива кифлички и стават перфектни.
Nepremenno shte gi izpylnya. Mnogo sym dowolna, che poluchawam na adressa si takiwa recepti. Edno goooolyamo blagodarya. S. B.
muito bom…