Home / Здраве и диети / Слави Горанчовски пред Prekrasna.bg: 80% от българите имат вредни хранителни навици!

Слави Горанчовски пред Prekrasna.bg: 80% от българите имат вредни хранителни навици!

Фитнес моделът и персонален треньор Слави Горанчовски се съгласи да говори за спорта, тренировките и живота пред Prekrasna.bg. По думите му 80% от българите имат вредни хранителни навици. Според него обаче всеки, който има достатъчно желание, може да води здравословен начин на живот. 

Слави Горанчовски

Коя е най-голямата грешка на хората, които искат да отслабнат във фитнес залата?

Голямата им грешка е, че не се допитват до компетентните хора, а четат из разни форуми. Попадат на разни диети, измислени от т. нар. „диетолози”, които изглеждат по-зле от клиентите си. Хвърлят се директно в „дълбоките води”, което от своя страна води до невероятни мускулни трески, ако мога така да се изразя. И други, и други…

Повече мъже или жени търсят помощта на персонален инструктор? Защо?

Много зависи къде. В интернет ми пишат предимно мъже, искайки съвет или персонална тренировъчна програма и диета, а във фитнеса на живо жените преобладават. Аз си обяснявам това с мъжкото его – не може някой, който е 10 години по-млад от теб например, да ти показва какво да правиш…

Възможно ли е хората да тренират без да се съобразяват от време и място? Има много мъже и жени, които са твърде заети и не могат да стигнат до фитнес залата.

Имаш ли необходимото желание и воля, възможностите се показват сами пред теб.

Какъв съвет би дал на хора, които имат заседнал начин на живот?

Започнете лека-полека да променяте това. Има хиляди начини – фитнес центрове, групови занимания, леко кросче в парка, разходка с кучето. Дори да сте на работа, на час правете по 5 минути леки упражнения, които лесно можете да намерите в интернет.

Според теб кои са най-вредните хранителни навици на българина?

Сигурен съм, че 80% от хората в България си казват: „Офф, няма да закусвам, че ме мързи да си направя нещо за ядене, а и след малко тръгвам за работа.“ „Давай да обядваме нещо набързо…“ На вечеря: „Жена, вади ракията и салатата!“. Имайте предвид, че комбинацията от алкохол и храна е убийствена!

Как прекарва свободното си време един фитнес инструктор? Какво обичаш да правиш, когато не си в залата?

В моя случай не мога да изляза да изпия дори едно кафе, без някой да дойде да ме попита нещо или да звънне за съвет (усмихва се – ред. бел.). Аз нямам проблем с това, обичам работата си и се радвам, че успях да превърна хобито си в бизнес.

Когато имам повече свободно време, като всеки нормален човек, се виждам с приятели, обичам да ходя на кино, да посещавам разни места.

Освен запален спортист, ти си и запален пътешественик. На кои места по света си бил и на кои искаш да бъдеш?

Не съм бил на много места, защото пътуването до тях е свързано с доста средства. Бил съм из Балканите, но от малък много ме влече САЩ. Успях да стигна два пъти до Лас Вегас и най-голямото състезание в света „Мистър Олимпия“, посетих също и Ню Йорк. За тази година съм планирал ЛА, Сан Франциско и Маями. Дано да имам късмета да посетя и Дубай, Хонг Конг, Сингапур… Общо взето ми се обикаля навсякаде

Най-важният принцип, който следваш в живота?

Вярвай в себе си!

loading...

One comment

  1. Ами това е така, няма спор.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*