Лесна рецепта за уникално вкусен сиропиран сладкиш
Сиропиран сладкиш с кисело мляко – ето как се прави!
Продукти за сладкиша:
4 броя яйца
400 гр. кис. мляко
240 гр. грис
5 чаени чаши брашно
220 гр. захар
2 броя ванилия
1 пакетче бакпулвер
кокосови стърготини
За сиропирането на сладкиша:
4 1/2 чаши захар
4 1/2 вода
1 ч.л. лимонов сок
Как се приготвя сладкишът:
В началото разбийте яйцата заедно със захарта, за да се получи пухкава смес.
Прибавете киселото мляко и разбийте отново.
Прибавете гриса, ванилиите, както и пресятото брашно с бакпулвера.
Изсипете в намаслена тава и печете на 180 градуса.
Не забравяйте, че фурната трябва да е загрята.
След като извадите от фурната, веднага полейте сладкиша с охладения сироп, който сте приготвили от горепосочените продукти.
Сложете вече сиропирания сладкиш в изключената фурна с отворена врата.
Изчакайте да изстине напълно и сервирайте този прекрасен сладкиш, поръсен с кокосови стърготини.
Във видеата ще откриете други лесни рецепти за сиропирани сладкиши.