Home / Рецепти (page 12)

Рецепти

Рецепти за готвене – лесни и бързи ястия с месо, зеленчуци. Рецепти за баници, торти и всякакви сладки. Идеи за кухнята

Лесна рецепта: Как се прави полезен ябълков оцет?

ябълков оцет

Как да си приготвим домашен ябълков оцет? Ябълковият оцет е домашно лекарство с най-различни приложения. Активира обмяната на веществата, балсам за дихателните пътища, средство срещу простудни заболявания, стимулира кръвоснабдяването и ...

Read More »

Пълнен шаран за Никулден – една по-различна рецепта

Продукти: 2-2,5 кг шаран 2 глави кромид лук (с люспите) 1 – 2 яйца 1 морков 1 средна глава червено цвекло 1-2 филии бял хляб сол черен пипер 1 ч. ...

Read More »

Коледен сладкиш: Елхичка с шоколад – ето как се прави

Елхичка с шоколад – как се прави? Продукти за тестото: Тестото може да е всякакво, но ние ви препоръчваме: 1 ч.ч. пр. мляко половинка кубче мая 1 ч.л. кр. захар 1/2 ...

Read More »

Как да си приготвим „Роза“ бюрек?

Продукти: 3,5 ч.ч. брашно 1,5-2 каф.ч. зехтин 3 големи яйца 1 с.л. сол около 250 гр. сирене половин връзка магданоз и още толкова копър 2 жълтъка 1 ч.ч. пр. мляко вода Приготвяне ...

Read More »

Салата „Къщичката на Смърфовете“

Тази салата е невероятно лесна за приготвяне, а идеята е повече от очарователна. Продукти: 5 сварени яйца 5 бр. чери доматчета 2 суп. л. майонеза 2 суп.л. добре натрошено сирене ...

Read More »

Салата „Коледна свещ“

Продукти: 2 големи картофа (сварени) 3 сварени яйца 200 гр. накълцано на малки парченца месо, запържено с лук 150 грама кашкавал 100 гр майонеза За украса на салатата: копър червена ...

Read More »

Как да си приготвим индийски питки с много подправки?

За тестото:  200 мл. вода сол брашно, колкото поема Продукти за плънката: 500 гр. карфиол 1 гл. лук или 1 връзка зелен лук 1 люта чушка 40 гр. пресен джинджифил по ...

Read More »

Как да си сготвим вкусно свинско с кашкавал?

Продукти: 700 гр. месо (свинско) 3 гл. лук 4 домата 4 бр. картофи 250-300 гр. кашкавал майонеза магданоз 3 с.л. оцет сол и черен пипер Ето как се приготвя месото:  Нарежете ...

Read More »