Home / Рецепти / Как да си приготвим „Роза“ бюрек?

Как да си приготвим „Роза“ бюрек?

Продукти:

3,5 ч.ч. брашно

бюрек роза

Вкусен бюрек

1,5-2 каф.ч. зехтин
3 големи яйца
1 с.л. сол
около 250 гр. сирене
половин връзка магданоз и още толкова копър
2 жълтъка
1 ч.ч. пр. мляко
вода

Приготвяне на бюрека: 

Пресейте цялото количество брашно.

Добавете яйцата (двата жълтъка запазете за после), зехтина(2 каф.ч.) и топла вода (колкото поеме). Омесете тесто.

Разделете готовото тесто на топки – нека да са големи, колкото портокал, покрийте и ги оставете така за около 30-ина минути.

Разточете всяка топка – имайте предвид, че корите трябва да са тънки.

Настържете сиренето и го смесете със ситно накълцаните магданоз и копър.

В купа смесете зехтин (3 с.л.), жълтъците (2 броя) и прясното мляко(1 ч.ч.).

Всяка кора намажете с млечната смес, а отгоре поръсете с част от сиренето.

Увийте кората като „цигара“.

Продължете по същия начин и с др. кори. Увийте получените „цигари“ на розички и ги поставете в намаслена тава.

Намажете ги с 1 жълтък. Печете ги в загрята фурна.

Друга рецепта за бюрек:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*