Продукти:
125 гр. маргарин
1 ч. ч. кисело мляко
2 яйца
1,5 ч.ч. захар
3,5 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
За крема:
500 мл. прясно мляко
1 ч.ч. захар
1 яйце
3 с.л. брашно
1 с.л. маргарин
1 пакетче ванилия
Начин на приготвяне:
Разтопете маргарина. В дълбок съд разбийте яйцата със захарта.
След това добавете киселото мляко, разтопения маргарин и брашното, смесено със содата бикарбонат и разбъркайте добре. В една немного голяма кръгла тава изсипете сместа и го изпечете на 160 градуса.
След като се изпече, оставете го да изстине. През това време пригответе крема. Смесете продуктите и бъркайте на слаб огън, докато се получи гъста смес. След това нарежете кекса на 2 половинки, изсипете крема върху едната част, а отгоре поставете другата. Поръсете сладкиша с пудра захар.