Home / Рецепти / Рецепта за боб чорба по манастирски

Рецепта за боб чорба по манастирски

Продукти:

250 гр стар боб
50 гр кромид лук
50 гр моркови
50 гр целина
1 прясна чушка
1 домат
50 мл олио
връзка магданоз
1/2 връзка пресен джоджен
1/2 ч.л. чубрица
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Бобът се почиства, измива и се оставя да ври в тенджера с около 1 л вода. Лукът, морковите, целината и чушките се измиват, почистват и нарязват на ситно. Добавят се към полусварения боб, а след малко се слагат и ситно нарязаните домати, сол и олиото. Вари се още 10 минути, след което ястието се маха от огъня и се поръсва с чубрицата, джоджена и ситно нарязания магданоз.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*