Home / Кариера / Работата е ключът към здравето и щастието

Работата е ключът към здравето и щастието

Удовлетворението от професионалната реализация е ключът към щастието, смятат учени

Работата, която ви носи удовлетворение, задоволява материалните ви нужди и ви дава самочувствие, се грижи и за здравето ви. И обратно – липсата на работа може да съсипе здравето и социалния ви живот. Липсата на работа се равнява на изпушването на 400 цигари по вредност. Това е особено опасно при мъжете. Господата са силно зависими от професионалната си реализация. Те могат дори да се разболеят, ако загубят работата си и останат без доходи. В някои случаи мъжете посягат на живота си или се пропиват, и в крайна сметка си заминават от този свят на сравнително млади години.

Американки учени смятат, че лекарите трябва да се интересуват от работата на пациентите си, защото тя може да каже много повече за заболяването на пациента. Това важи особено много за тежките депресии.

Специалистите са установили, че хората са най-щастливи, когато постигнат успехи в работата си. Вътрешното удовлетворение от постигнатото на работното място носи най-силни емоции и повишава личната самооценка. Дори спечелването на голяма сума пари от лотарията не може да предизвика по-голямо лично щастие. Успехите поддържат духа жив и мотивират хората. Важна роля играе и началството. Ако работодателите не се държат справедливо и човешки с персонала, те го демотивират със сигурност.
бутон за социални мрежи

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*