Home / Здраве и диети / Проверете какво разкрива нумерологията за вашето здраве!

Проверете какво разкрива нумерологията за вашето здраве!

Нумерологията носи информация не само за работата и любовта, но и за най-важното в живота на човека – здравето

Изчислете числото на вашата жизнена енергия и разберете от какви неразположения и здравословни проблеми да се пазите.

Как да пресметнем числото на жизнената си енергия?

Нумерологията работи с числата от 1 до 9. Когато се получи по-голямо число, се редуцира. Ако получим 10 например, събираме 1+0 и получаваме 1.

Пример:

Родени сте на 1.2.1961 година. Събираме всички числа от датата на раждане – 1+2+1+9+6+1=20, продължаваме да събираме – 2+0=2. Числото на вашата жизнена енергия е 2.

1. Измъчват ви мигрена и алергии

Представителите на това число искат най-много от всичко да бъдат оценени и да наложат идеите си. За да постигнат това, трябва много да ги бива в общуването. Добре е да поработят върху уменията си за комуникация – както в сферата на личния живот, така и в служебната.

Когато усетят, че не са достатъчно общителни, ги застигат пристъпи на мигрена и усещане за непълноценност, пише „Журнал“. Ако търпят неуспехи при опитите си да се реализират, се появяват хронични проблеми с дихателната система и ги мъчат различни алергии.

За Единиците от еднакво голямо значение са почивките и спортът. Препоръчват им се различни състезателни игри, при което едновременно да извършват физически упражнения и да се забавляват. За тях са много полезни и разходките сред природата.

2. Трудно „смилате“ любовните разочарования

За Двойките най-важното е взаимоотношенията в живота им да са хармонични. Много са чувствителни, често си променят настроението и лесно изпадат в нервни състояния. Големи естети са и обикновено са заобиколени от красиви предмети, както и от красиви хора.

нумерология

Какво казва нумерологията за здравето ви?

Тежко преживяват разочарованията и измяната в любовта и в другите видове взаимоотношения. Здравословните проблеми на Двойките са свързани предимно с храната, и то с приема на храна. Тъй като за тях е много важно как изглеждат, внимават какво ядат, подлагат се на всевъзможни диети и при тях има голям риск от анорексия.

Когато ги налегнат любовни проблеми, често страдат от разстроен стомах или запек. За тях е много важно да се обграждат с позитивни хора и да развиват творческия си талант.

3. Преуморявате се и затова имате проблеми със съня

Представителите на това число имат богато въображение и силна логическа мисъл.

Стремят се да получават колкото се може повече и по-разнообразна информация и понякога имат проблеми със съсредоточаването върху една цел. Не умеят да си почиват и затова не издържат на стрес. Преди всичко страдат от безсъние. Вследствие на това са нервни, уморени и ги мъчи главоболие.

Често тези неразположения са съпътствани и от алергии, екземи и отпадналост. Тройките трябва да се научат да намаляват темпото, иначе ги грозят наранявания и злополуки. Действат им успокояващо колективните спортове, туризмът, колоезденето и пътуванията. Могат да отморят дори само докато гледат научнопопулярни филми.

4. Имате нужда от закаляване

Представителите на това число са практични и много работливи. Не обичат да рискуват. Резките промени могат да ги разстроят, че дори им сринат имунната система. Здравословните проблеми при тези хора се появяват и в областта на гръбначния стълб, който символозира опората, сигурността и волята.

За Четворките е много важно да се справят с неочакваните житейски ситуации. Затова трябва да бъдат по-гъвкави и по-лесно да се приспособяват, да са по-калени в живота. Добре е да си почиват активно, чрез спорт, например чрез плуване през лятото и ски през зимата, както и пасивно – слънчевите бани им носят истинска отмора.

За Четворките е много важно да са в компанията на позитивно настроени хора, които умеят да се справят с проблемите в живота и обичат да се забавляват.

5. Проблеми с гърба и крайниците

Петиците са големи индивидуалисти. Обичат изненадите и приключенията. Търсят предизвикателства, заради които им се налага да преодоляват препятствия в работата и в любовта.

По този начин те подсъзнателно създават стресови ситуации и напрежение, което се отразява на здравето им. Тъй като водят много активен начин на живот, трябва да се пазят от наранявания.

Петиците много обичат да се забавляват, движат се в шумни компании, в които държат да са център на внимание и прекаляват с консумацията на алкохол. Заради тази им слабост често се стига до падания и наранявания, при което най-рискови са гърбът и крайниците.

След тежки купони Петиците най-добре се възстановяват с движение – джогинг, колоездене, планински преходи.

6. Сърцето е вашето слабо място

Представителите на това число търсят спокойствие и хармония. Любовта и добрите партньорски отношения за тях са от първостепенна важност. Много Шестици притежават творчески талант. Ако не им върви в личния живот, има опасност да ги настигнат психически проблеми или заболявания на сърдечносъдовата система.

Тези хора имат нужда от здраво семейство, верни приятели и надеждни колеги/подчинени.

За да бъде това така, Шестиците се опитват да се разбират с всички, избягват безсмислените конфликти и често са склонни да пренебрегнат собствените си нужди и желания заради другите. За да си набавят чувство на щастие и пълнота, им помагат танците и тай-чи. Шестиците са големи лакомници и затова понякога имат проблеми с храносмилателната система.

7. Заложете на йога и медитация

Духовността е много важна за Седмиците. Неслучайно те прекарват много време в размишления за смисъла на живота. Обичат да се усамотяват, за да четат книги и да получат колкото се може повече информация за всичко, което ги интересува. Недоверчиви са и затова често се разочароват и изпадат в депресии и самосъжаление.

Седмиците не са големи почитатели на спорта, затова могат да потърсят спасение от стреса и умората в занимания с медитация и йога. Много са интуитивни и имат творчески заложби. Могат да изразяват мислите си с помощта на музика, рисуване или писане. Най-голяма опасност за тяхното здраве представляват променливите им настроения, които водят със себе си депресивни състояния и проблеми с храносмилателната система.

8. Бъбреците ви са в опасност

Осмиците мечтаят за независимост, често се държат егоистично и настояват да стане това, което те искат, и то на всяка цена. Хладнокръвни са, мислят рационално, чувствената страна на тяхната личност е силно потисната. Постоянно се самоусъвършенстват, имат големи изисквания както към себе си, така и към околните.

Другите често попадат под ударите на безмилостната им критика. Имат нужда от достатъчно време и пространство, за да се занимават с това, което ги вълнува. Семейството и приятелите остават на второ място. Често имат здравословни проблеми с бъбреците, отделителната система и половите органи. За да намерят душевния си мир и да са в хармония с околните, е добре да прекарват колкото се може повече време сред природата.

9. Грипът ви дебне постоянно

Това число на жизнената енергия завършва нумерологичния цикъл, затова тези хора са много интелигентни. Трупат още и още знания и информация и затова понякога в съзнанието им настъпва хаос.

Деветките са индивидуалисти, които обичат да бягат от реалността в света на фантазиите. Това често се оказва проблем за тях и за близките  им.

Деветките страдат от психически разстройства, които са причинени от голямата им претовареност.

Лошото е, че често търсят спасение в алкохола. Сред здравословните им проблеми са лошото храносмилане и слабата имунна система – не ги подминава нито един грип. За представителите на това число е важно да намерят равновесието у себе си и да се научат да контролират настроенията си.

Снимка: Pixabay.com

loading...

3 comments

  1. mnogo to4no kato che li mi chete mislite i me nabliudava ot nqkade blagodarq

  2. Милички , аз не близвам алкохол , не пуша , веган съм , а според този тест съм алкохоличка , която даже след тежки купони , които аз ненавиждам по горните причини има опасност да се едва ли не отърколя в някоя локва пияна- заляна и да си потроша крайниците и гърба. Освен това не съм любителка особено на джокинг, колоездене , нямам колело , а планински походи обичам , но нямам време и компания със същите интереси.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*