Home / Хороскоп / Психическото число показва как най-добре да се реализираме в живота

Психическото число показва как най-добре да се реализираме в живота

Нумерологията дава отговор на много въпроси

Благодарение на нумерологията човек може да разбере повече неща за себе си. Датата на раждане носи информация за възможностите на всеки, особеностите на характера му и умствения му потенциал.

Психическото число показва как най-добре да се реализираме в живота и да покоряваме с лекота повече върхове, пише сп. „Журнал“.

Как се пресмята психическото число?

Нумерологията работи с числата от 1 до 9. Когато се получи по-голямо, то се редуцира до едноцифрено.

Пример: Дата на раждане 28.06.1980

Психическото число се получава от датата на раждане, в случая това е 28. Събираме 2+8 = 10, което е по-голямо от 9, така че продължаваме да редуцираме: 1+0 = 1

Психическото число в този случай е 1.

Психическо число 1

(родените на 1-ви, 10-и, 19-и, 28-и, от който и да било месец)

Единиците умеят да се налагат и да изразяват свободно чувствата си. За представителите на това психическо число спокойствието и тишината са от голямо значение. Често мечтаят да живеят в крайни тихи квартали, далеч от шумотевицата на града.

Това са индивидуалисти, които имат много силен авторитет пред останалите. Събуждат у околните респект, без да полагат особени усилия за това. Обичат да пробват нови начини за постигане на целта и повеждат останалите по неутъпкани пътеки към успеха. Тези хора са прями, целенасочени и много често имат лидерски възможности.

психическо число

Кое е Вашето психическо число?

Не ги интересува общественото мнение, на настроения са и много рядко приемат съвети от околните – дори и от най-близките си. Стават за началници. Трудно понасят някой да бъде над тях. Обичат свободата.

Психическо число 2

(родените на 2-ри, 11-и, 20-и, 29-и, от който и да било месец)

Непостоянство, чувствителност, идеализъм и силно развита интуиция – това са основните характеристики на психическото число 2. Тези хора са много зависими от емоциите си, оставят се да бъдат водени от чувствата си. Имат развито шесто чувство и голяма фантазия. Това обаче често им създава проблеми – случва им се да бъркат своите виждания и желания с реалността.

Имат творчески умения, но рядко ги реализират, защото са нерешителни и трудно се съсредоточават върху една определена цел. Много са податливи на стрес и трудно се справят с по-заплетени и тежки житейски ситуации. Правят всичко възможно, за да ги мислят околните за мили и приятелски настроени. Имат нужда от сплотеност, хармония и разбирателство с другите.

Психическо число 3

родените на 3-ти, 12-и, 21-ви, 30-и, от който и да било месец)

Тройките са много оригинални и с богато въображение. Тези хора обичат да бъдат център на внимание и всички да разберат, че те са единствени и неповторими. Имат големи творчески заложби, постоянно измислят интересни идеи, които знаят точно пред кого да представят.

Могат да се реализират в области, свързани с информационния поток. Не им липсва нито фантазия, нито логическо мислене. Много са амбициозни. Имат голяма нужда от комуникация и социален живот, обичат да са сред хора – независимо дали става въпрос за забавление или работа. Отворени са към нови идеи. Умеят да вземат предложението на някой друг и умно да го направят част от собствените си планове. Обичат да им се възхищават.

Психическо число 4

(родените на 4-и, 13-и, 22-ри, 31-ви, от който и да било месец)

Това число представлява материалното, четворките са устремени кьм финансите и недвижимото имущество. Те са много взискателни и критични. Виждат страшно много несъвършенства в заобикалящия ги свят, с които не могат да се примирят. Често печелят неприятели, защото са недоверчиви, взискателни и недоволни.

Когато нямат основателна причина за това, много хора го приемат лично. Обичат всичко в ежедневието им да е подчинена на грижливо изработена от тях система. Склонни са да поставят реда пред всичко, дори пред важните неща като разбирателство, толерантност и уважение. Не обичат промените и често избират консервативни начини за решаване на даден проблем. Това понякога им създава трудности.

Психическо число 5

(родените на 5-и, 14-и, 23-ти, от който и да било месец)

Обичат промяната, движението и приключенията. Тези хора са много наблюдателни и интелигентни. Проявяват интерес към най-разнообразни дейности. Въпреки че обичат изненадите, все пак се стараят в ежедневието им да цари ред.

Петиците са „играчи“, обичат и умеят да рискуват. Това ги кара да се чувстват добре, зарежда ги с положителна енергия и силни страсти заради високия адреналин при всяка рискова операция. Често влагат време, усилия и пари в несигурни проекти. Независимо на колко години са, те винаги носят младежки дух, много са любопитни и обичат експериментите. Не им липсва нито интуиция, нито предвидливост. Често са душата на компанията, защото са много забавни и около тях винаги витае приятно настроение.

Психическо число 6

(родените на 6-и, 24-ти, от който и да било месец)

Шестиците обичат спокойствието и уредения живот. Не могат да си представят ежедневието без многобройните приятели, които имат. Поради тази причина са склонни да се правят, че не забелязват, когато се държат несправедливо или нечестно с тях и лесно прощават. Освен това често остават разочаровани заради нереално високото мнение за заобикалящите ги и прекомерните очаквания към тях.

Винаги са готови да помогнат на приятел, дори когато това е в разрез със собствените им планове и амбиции. Тези хора са големи естети – създават около себе си приятна атмосфера както вкъщи, така и на работното място. Имат нужда от ред и спокойствие в офиса, не обичат стреса, напрежението и бързите промени. Ако тези условия са налице, са способни на големи делови постижения.

Психическо число 7

(родените на 7-и, 16-и, 25-и, от който и да било месец)

Седмиците имат вътрешен радар. Знаят какво да очакват от всяка ситуация и човек. Много са интуитивни, нищо не може да ги изненада и затова често скучаят. Някои Седмици имат уклон към духовенството и дори могат да му се посветят за цял живот. Обичат да остават сами. Само така могат да се занимават на спокойствие с нещата, които ги интересуват. Те имат много богата душевност и още по-големи знания във всевъзможни области. Когато не е свързана с религия, често работата им е в областта на хуманитарните науки. Много приятелски настроени са към околните. Могат да приемат и да изслушат всеки, който си има проблеми и изпитва необходимост да ги сподели. Освен това винаги са готови да помогнат и то не само със съвети.

Психическо число 8

(родените на 8-и, 17-и, 26-и, от който и да било месец)

Осмицата е числото на промяната, трансформацията. Тези хора работят много над себе си, имат силна воля, търсят ред и смисъл в нещата, които правят. Те са много самостоятелни и изключително рядко молят за помощ или услуга. Искат да се справят с всичко, не се боят от усилията, които трябва да положат, нито пък от изпречилите се по пътя им препятствия. А те съвсем не са малко. Въпреки това не се отказват, защото знаят, че трудностите придвижват напред.

Имат рационално мислене, не се поддават на сантименталности. Взискателни и критични са. Чувстват се призвани да покажат на другите какво е уравновесено и спокойно поведение. Честността е най-важното нещо за тях както в любовните, така и в служебните отношения.

Психическо число 9

(родените на 9-и, 18-и, 27-и, от който и да било месец)

Деветките имат бърза мисъл и много добре развити аналитични способности. Налага им се обаче сериозно да се съсредоточат над определена цел, за да не затънат в хаос. Тези хора са неспокойни, постоянно са в движение, непрекъснато им хрумват нови и нови идеи, не умеят да си почиват. Приемат живота като предизвикателство, всичко в него е като състезание, а те искат само да печелят. Обичат и умеят да преценяват нещата, постоянно обмислят и изследват.

За тях е много важно да се научат да почиват и да си разпределят добре времето. Без това ще живеят в постоянно напрежение, което прехвърлят и върху другите. Жадуват да имат повече и по-задълбочени познания в различни области, затова много и учат. Постоянно се усъвършенстват.

Снимка: Pixabay.com

loading...

11 comments

  1. Веска Спасова

    Знаех си, че съм 5-ца! 🙂

  2. Право в десятката 😉 Осмица съм и няма нито една излишна дума!

  3. 😀 … 9 – Мноооого точно , това съм АЗ 😀

  4. Аз съм девятка ! 88% истина ! Браво Ви ! ЩАСТЛИВА НОВАТА ГОДИНА НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ !

  5. АБСОЛЮТНО ТОЧНО-5-ЦА СЪМ.

  6. ЛЮБКА АТАНАСОВА , желая и много искам приятелството ти , пусни ми покана , ако обичаш разбирасе !

  7. koga shte si polu4a parite kurvo iugoslavsko

  8. kak da razbera koe 4islo sum 4e ne razbrah ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*