Home / Цветя / Ето така можете да украсите старите саксии и да им дадете нов живот

Ето така можете да украсите старите саксии и да им дадете нов живот

Да дадем нов живот на старите саксии

Стари дрехи

Старите и изхабени саксии могат да блеснат с помощта на няколко простички идеи от графата „Направи си сам“.

Така например можем да им вдъхнем нов живот със старо парче плат.

Ако например скоро сме решили, че имаме няколко стари рокли, които на места са поизбелели, но иначе много харесваме десена им, то е време да хванем ножицата.

С нейна помощ трябва да отрежете парче от старата пола или рокля, където платът е най-запазен. След това вземете едно хубаво лепило и старата саксия.

Облепете я с парчето плат и ще получите нещо удивително. Не забравяйте обаче да изрежете една дупка отдолу на вече облепената с плат саксия, за да може от там да излиза водата, когато поливате стайните си цветя.

старите саксии

Да украсим старите саксии

Панделки

Панделки от старите дрехи или от захабените завеси също могат да свършат отлична работа за разкрасяването на старите и напукани от слънцето саксии, ако например дълго време са стояли в градината или двора, пише „Телеграф“.

Вместо да купувате нови, просто залепете лента панделка в горния край на саксията, а надолу използвайте стара боя и я оцветете в краските на дъгата. Така ще получите една весела саксийка.

Можете да развихрите въображението си, като изрисувате цветя и птици по старите си вази и саксии.

А защо не пробвате да включите в този процес и вашите деца, така ще ги научите на практичност и вместо да се прибягва винаги към нови вещи, те ще умеят да виждат потенциала и на старите.

За да зарадвате хлапетата, просто купете няколко четки и боя за керамика и бързо се опитайте да прерисувате любимите герои на детето като заека Бъгс Бъни и Мечо Пух.

Смятате, че имате проблем, защото сте с ново обзавеждане, а старите саксии и вази не подхождат на него.

Просто запретнете ръкави и вместо да броите парите в джоба, се отправете към мазето или килера.

Стари плочки

Ако имате стари плочки от скорошния ремонт на банята, бързо ги начупете и с тяхна помощ и с малко декоративни камъни направете луксозни саксии за дневната, които ще подхождат отлично на новите ви мебели.

Можете към тях да добавите и облепите кристални мъниста.

Снимка: Pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*