Home / Рецепти / Превъзходни кроасани с масло и мляко (ВИДЕО)

Превъзходни кроасани с масло и мляко (ВИДЕО)

Продукти за кроасаните:

20 гр. прясна мая
500 гр. брашно

кроасани рецепта

Много вкусни кроасани за вас и вашето семейство

150 мл. топло мляко
100 мл. вода
олио
180 гр. масло
по 1 с.л. сол и захар
1 жълтък
2 с.л. мляко
2 с.л. масло

Приготвяне на кроасаните:

В купа сложете топлото мляко, захарта и маята. Разбъркайте с лъжица, докато се разтворят съставките. Прибавете водата, половината брашно и солта. Почнете да бъркате с лъжица, като добавите и около 2-3 с.л. олио.

Продължете да бъркате и сложете останалото брашно. Почнете внимателно да месите с ръце. При нужда, можете да добавите още малко брашно. Накрая добавете още малко олио и месете 1 минута.

Оставете тестото да си почине около 15 минути.

Набрашнете плота и преместете на него тестото. Направете един дълъг фитил. Разделете го на 2 части, а тях – на по 8 равни. Оформете ги на хубави топки и ги подредете върху набрашнена повърхност. Оставете ги да постоят така няколко минути.

Започнете да ги разточвате на тънки кори. След като сте готови с разточването, сложете ги една върху друга, като преди това между всяка кора настържете на едро ренде малко от предварително замръзналото масло.

Разточете внимателно тестото на голям тънък кръг. Разрежете го на 32 тесни триъгълника.

По желание можете да сложите по парче шунка, друг колбас, а защо не и шоколад (за сладки кроасани). Навийте ги, като започнете от по-широката страна.

В малка купа разбъркайте жълтъка заедно с разтопеното масло и мляко. След като навиете всички кроасани, ги потопете един по един в тази смес, а после ги оваляйте в сусам.

Подредете ги в намаслена тава. Печете 40 минути.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*