Home / Споделено / Прекрасната Коледа на Десислава Ковачева

Прекрасната Коледа на Десислава Ковачева

За конкурса „Коледни вълшебства“

Коледната трапеза на Десислава

Най-красивото нещо е коледната трапеза. На 24.12 се събираме всички от семейството, слагаме елхата и я украсяваме. Върху масата слагаме коледни салфетки, също и нечетен брой ястия – 7, 9 или 11. Всички ястия трябва да са постни, например мед, плодове, маслини, някакво постно ястие – боб, пълнени чушки с ориз и др.

Майка ми приготвя тиквеник с паричка. Настроението винаги е празнично, като видя украсената маса. Винаги има вино, за да се чукнем и да си пожелаем здраве и всичко хубаво! Всяка Коледа си избираме по един орех – има поверие, че ако ядката й е пълна и бяла, годината ще е богата и здрава. Ако някой кихне, си пожелава нещо, което трябва да се сбъдне.

На село имаме камина и си спомням как слагахме едно дръвче дъбник в камината и гледахме как гори. Също така да съм в топла, уютна стая, а навън да се сипе блестящият бял сняг. Зимата по-често стоя вътре и обичам да разглеждам стари картички и снимки от отминали Коледи и да си припомням как се събирахме всички и ни беше весело и празнично в душите и сърцата!

Всеки празник е хубав и прекрасен и би трябвало да зарежда хората!

Желая Ви прекрасни празници!

Десислава Ковачева

Участвайте и спечелете уникално бижу от Глезотерия „Kipepeo“!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*