Home / Рецепти / Пилешки шишчета с гъби, лук и прясна чушка

Пилешки шишчета с гъби, лук и прясна чушка

Продукти:

1 кг пилешки гърди
250 гр пресни гъби
50 мл бяло вино
250 гр кромид лук
150 гр пресни чушки
50 мл олио
чубрица
черен пипер
1 лимон
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Пилешките гърди се нарязват на едри парчета, поръсват се със солта, черния пипер и чубрицата. Заливат се с олиото, бялото вино, изцедения лимонов сок и се оставят в хладилника за 3-4 часа.

Гъбите се почистват, измиват и ако са едри, се нарязват на половинки или четвъртинки. Лукът се нарязва на четири части, а чушките – на едри парчета. Зеленчуците и месото се подреждат на шишчета.

Изпичат се на предварително намазана с олио и загрята скара. Готовите шишчета се гарнират с пържени картофи.
споделяне в социални мрежи

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*