Лесна рецепта за пълнени чушки
Продукти:
6 сладки чушки (може в различни цветове)
1 с.л. олио
1 с.л. лимонов сок
1 малка тиквичка, нарязана на ситно
2 пресовани скилидки чесън
2 чаши сварен кускус
450 грама нахут от консерва
1 нарязан на ситно домат
1 ч.л. стрит сушен риган
натрошено сирене фета
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Трябва да отрежете краищата на всички чушки, за да направите капачета, след което отсранете семената.
В подходяща тенджера с леко подсолена вряща вода варете чушките покрити на тих огън с капачетата около 5 минути. Отцедете ги.
В сгорещено олио сложете тиквичките и чесъна.
Задушете около 3 минути.
Добавете лимоновия сок с бъркане. Гответе 1 минута и отместете съда от котлона.
Сложете към сместа с бъркане кускуса, нахута, домата, ригана, солта и черния пипер.
Сипете сиренето фета и разбъркайте.
С приготвената смес напълнете всяка чушка.
Поставете чушките изправени в тава за печене.
Покрийте ги с капачетата им.
Печете ги в продължение на 20-25 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Снимка: Pixabay.com
Във видеата ще намерите други лесни рецепти за постни пълнени чушки.