Home / Здраве и диети / Наръчник на женското здраве

Наръчник на женското здраве

Бикини зоната
Забелязала ли си малки червени пъпчици в тази област и може би винаги си ги смятала за нормални? Оказва се, че това може да е признак за фоликулитис. Това е възпаление на фоликулите и се лекува с противогъбични или антибактериални медикаменти.

Кожата
Промяната в цвета на кожата и бледите оттенъци, сякаш си болна, говорят за анемия. Разгледай внимателно кожата по цялото си тяло. Забелязваш ли обриви – може би са от слънцето? Ако обаче чувстваш дразнение между пръстите на ръцете или краката, вероятно става въпрос за екзема. Но ако обривът е в областта на интимните ти части, най-вероятно имаш гъбична инфекция. Следи състоянието и наличието на бенките. Ако тези малки кожни образувания са променили цвета, симетричността или височината, потърси мнението на специалист. Само дерматолог може да прецени дали трябва да се отстранят с лазер.

Зъбите
Белите петна по зъбите говорят за пренасищане с флуор. Ако венците изглеждат зачервени и кървят – се консултирай със стоматолог и избери нова паста за зъби и вода за уста.

Очите
Забележиш ли, че бялото на очите ти жълтее, потърси мнението на специалист, който да прецени дали не страдаш от заболяване на черния дроб. Бледите клепачи са индикатор за анемия, а жълтите точки по очите говорят за висок холестерол.
споделяне в социални мрежи

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*