Продукти:
500 г. телешко
300 г. картофи
300 мл доматен сос
1 морков
1 гл. лук
1 ч.л. сол
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. захар
1 щипка сух девесил
50 мл олио
Приготвяне:
Хубаво измивам месото, а после го нарязвам на кубчета.
В тенджера наливам вода и слагам телешкото.
Поставям съда върху загрят котлон. Трябва да ври около 30 мин. После веднага изваждам месото.
Загрявам олиото в друг съд. В него задушавам лука, който предварително съм нарязала на ситно. Добавям месото и разбърквам добре – използвам дървена лъжица. Ред е на доматения сок.
Обелвам картофите и ги оставям цели.
Почиствам моркова и го нарязвам на големи кръгчета.
Всички зеленчуци слагам в тенджерата с бульона заедно с подправките и месото.
Готвя ястието под капак за 1 час. Огънят трябва да е слаб.
Най-накрая поръсвам със сушен девесил. Оставям го да къкри на изключен котлон.