Как да си приготвим вкусен Рататуй?
Продукти:
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 ч.ч. доматено пюре
2 с.л. зехтин
1 патладжан
2 тиквички
1 червена чушка
прясна мащерка
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелете лука и го нарежете на кръгчета.
Задушете в зехтина ситно нарязания чесън.
Изсипете доматеното пюре в тава, след което добавете лука и изпържения чесън.
Нарежете патладжана, тиквичките и червения пипер на кръгчета.
Подредете зеленчуците върху доматения сос, след което ги подправете със сол и черен пипер.
Можете да ги поръсите с още малко зехтин.
Поръсете ястието с прясната мащерка.
Печете го в предварително загрята фурна до готовност.
Сервирайте със сирене и пресен босилек.
Съвет: След като нарежете патладжана, можете да го поръсите с малко сол.
Оставете го настрани за около 30 минути, за да си пусне горчивия сок.
Ако не ви се готви, можете да изгледате филма „Рататуй“ и да се вдъхновите! 🙂
Сигурни сме, че тази вкусотия ще ви хареса много!
Снимка: Pixabay.com