Home / Красота / 3 продукта от кухнята за вашата красота

3 продукта от кухнята за вашата красота

Лесни и бързи трикове за красота

 

Медът е чудесно средство за омекотяване и подхранване

Знаете ли, че някои от храните, които всяка една от нас има в кухненския си шкаф, могат да се превърнат във вкусна козметика? Понякога далеч не е нужно да давате немалка част от заплатата си за козметични продукти, като може да заложите на естествени такива, които са ви под ръка.

Зехтин

Зехтинът може да се използва както за хидратиране на кожата, така и за почистване.

За хидратиране: намажете лицето си с нектара на боговете и оставете да попие. След 20-30 минути изплакнете с хладка вода.

За почистване: една лъжичка зехтин е достатъчна за почистване на мръсотията. Размажете с леки движения златната течност върху лицето си, попийте с памучен тампон или кърпа и изплакнете с хладка вода.

Мед

За ексфолиране: смесете равни количества мед и захар и разбъркайте. С нежни движения масажирайте лицето си. Изплакнете с хладка вода.

Срещу акне: ако имате акне, смесете лъжичка мед с малко канела. Намажете проблемното място и изплакнете с хладка вода след около 20 минути.

Яйце

Само едно яйце може да свърши чудеса. Направете си маска за подхранване и омекотяване на кожата – леко разбийте един жълтък и нанесете върху добре почистената кожа. Изчакайте маската да изсъхне, след което изплакнете с хладка вода.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*