Home / Рецепти / Лесно и практично: Курабийки без яйца

Лесно и практично: Курабийки без яйца

Продукти:

2 чаши брашно
1/2 чаша пудра захар
130 гр. краве масло
1 ч.л. сода бикарбонаткурабийки
1 ванилия

За поръсване: 2 с.л. пудра захар

Начин на приготвяне:

Сложете омекналото на стайна температура масло в купа. Прибавете пудрата захар, содата бикарбонат и ванилията. На части добавете брашното и започнете да месите с ръце. Разделете тестото на 2 и направете два дълги фитила.

За да изглежда още по-ефектно, направете малки разрези с остра вилица по дължината на фитила. Нарежете курабиите с остър нож. Печете ги 10 минути на 200 и 30 минути на 150 градуса. Курабиите трябва да останат бели на цвят.

Оставете да изстинат. Преместете ги в чиния и поръсете с пудра захар.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*