Продукти:
1 кг зелен фасул
1 бр. кромид лук
1 морков
1/4 глава целина
2 средно големи домата
сух джоджен
магданоз
сол
2-3 с.л. олио
Начина на приготвяне:
В голям тиган се слага мазнината и се задушават нарязаните на дребно лук, морков и целина. Слага се зеленият фасул – измит и нарязан. Добавя се гореща вода и се оставя да се задуши на слаб огън. Овкусява се със сух джоджен и малко сол. Когато сосът намалее, се слагат доматите – можете да ги нарежете на малки кубчета или да ги рендосате. Долива се още малко гореща вода.
Посолявате, ако е нужно, и оставяте ястието на огън още 5-6 минути.
Преди сервиране е желателно да се поръси с накълцан магданоз.
Снимка: Натали Симеонова