Home / Рецепти / Лесна рецепта за толумбички – всеки ще се справи!

Лесна рецепта за толумбички – всеки ще се справи!

Как се приготвят вкусни толумбички?

Искате лесна рецепта за толумбички? Тогава опитайте тази! Всеки ще се справи с приготвянето на тази вкусотия!

Продукти:

500 мл. вода

1/2 пакетче масло

6 яйца

250 гр. брашно

щипка сол

За сиропа:

500 гр. захар

2 ч.ч. вода

толумбички

Вкусни толумбички

1 ванилия

сок от един лимон

1 ч.ч. олио за пържене

Начин на приготвяне:

Водата завира и в нея се слагат солта и маслото.

Брашното се прибавя постепенно, бърка се с дървена лъжица, да стане гладко тесто и сместа да се отлепва от съда.

Сваля се от котлона, изстива малко и се слагат едно по едно яйцата.

Бъркането продължава, за да стане гладка хомогенна смес.

С шприц шприцоваме и пържим в горещо олио, без да ги набождаме с вилица.

Изваждаме толумбичките с решетъчна лъжица.

Готовите толумбички заливаме със студен сироп.

11 comments

  1. Добре а сиропа как става няма описание ? И другото което е 1/2 пакетче какво ще рече има 250 грама и 500 грама масло ? Благодаря предварително.

  2. Приготвяне на сиропа: Водата и захарта се сваряват. Накрая се слагат ванилията и лимоновия сок.

    Използвайте малка опаковка масло.

    Поздрави 🙂

  3. Изглеждат доста вкусно! Бих ги опитал веднага

  4. Който пък не обича много сладко,може да ги посоли малко със сол. Пак са много вкусни. Пробвала съм.

  5. какво трябва да е готовото тесто за толумбите,лепкаво, кашкаво,защото моето стана такова,добавих му две три чаши брашно .трябва ли да става толкова твърдо че да може с пръст да се набутва през формичка.

  6. анелия

    аз ги правя за втори пат но тестото ми винаги става на бучки,не че се осеща но не е много красиво ,как стана без бучки по енергично от това немога да баркам?

    • Анелия, за да не стане тестото на бучки, трябва да бъркате дълго време с дървена лъжица.

  7. анелия

    на друго място видях че брашното се слага наведнаж,дали ще стане?

  8. Л.Камчев

    Защо заглавието е „Лесна рецепта“, каква би трябвало да е трудната рецепта, аз мисля, че това е рецептата за толумбички, с парено тесто, друга не съм срещал.

  9. моята мярка за толумбички е 1 кофичка от кисело мляко но от 500гр и толкова брашно завира водата е се сипва на веднъж брашното разбърква се добре с дървена лъжица когато се слагат яйцата съда се маха от огъня и се слагат яйцата едно по едно но се бърка с ръка малко е топло но тестото изстива бързо омесваенето с ръка го прави много глатко

  10. не съм правила но ще опитам

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*