Как се приготвят вкусни толумбички?
Искате лесна рецепта за толумбички? Тогава опитайте тази! Всеки ще се справи с приготвянето на тази вкусотия!
Продукти:
500 мл. вода
1/2 пакетче масло
6 яйца
250 гр. брашно
щипка сол
За сиропа:
500 гр. захар
2 ч.ч. вода
1 ванилия
сок от един лимон
1 ч.ч. олио за пържене
Начин на приготвяне:
Водата завира и в нея се слагат солта и маслото.
Брашното се прибавя постепенно, бърка се с дървена лъжица, да стане гладко тесто и сместа да се отлепва от съда.
Сваля се от котлона, изстива малко и се слагат едно по едно яйцата.
Бъркането продължава, за да стане гладка хомогенна смес.
С шприц шприцоваме и пържим в горещо олио, без да ги набождаме с вилица.
Изваждаме толумбичките с решетъчна лъжица.
Готовите толумбички заливаме със студен сироп.
Добре а сиропа как става няма описание ? И другото което е 1/2 пакетче какво ще рече има 250 грама и 500 грама масло ? Благодаря предварително.
Приготвяне на сиропа: Водата и захарта се сваряват. Накрая се слагат ванилията и лимоновия сок.
Използвайте малка опаковка масло.
Поздрави 🙂
Изглеждат доста вкусно! Бих ги опитал веднага
Който пък не обича много сладко,може да ги посоли малко със сол. Пак са много вкусни. Пробвала съм.
какво трябва да е готовото тесто за толумбите,лепкаво, кашкаво,защото моето стана такова,добавих му две три чаши брашно .трябва ли да става толкова твърдо че да може с пръст да се набутва през формичка.
аз ги правя за втори пат но тестото ми винаги става на бучки,не че се осеща но не е много красиво ,как стана без бучки по енергично от това немога да баркам?
Анелия, за да не стане тестото на бучки, трябва да бъркате дълго време с дървена лъжица.
на друго място видях че брашното се слага наведнаж,дали ще стане?
Защо заглавието е „Лесна рецепта“, каква би трябвало да е трудната рецепта, аз мисля, че това е рецептата за толумбички, с парено тесто, друга не съм срещал.
моята мярка за толумбички е 1 кофичка от кисело мляко но от 500гр и толкова брашно завира водата е се сипва на веднъж брашното разбърква се добре с дървена лъжица когато се слагат яйцата съда се маха от огъня и се слагат яйцата едно по едно но се бърка с ръка малко е топло но тестото изстива бързо омесваенето с ръка го прави много глатко
не съм правила но ще опитам