Home / Рецепти / Лесна рецепта за курабийки „Гъбки“

Лесна рецепта за курабийки „Гъбки“

Как да си направим вкусни курабийки „Гъбки“?

Необходими продукти:

250 гр. масло

1 ч.ч. пудра захар

курабии рецепта

Курабии „Гъбки“

3 яйца

1 суп.лъжица какао

2,5 ч.ч. брашно

1 ч.лъжичка сода

2 ч.ч. нишесте

1 ванилия

Приготвяне на курабийките:

Маслото на стайна температура се разбива с пудрата захар.

При постоянно бъркане се слагат яйцата.

В отделен съд се смесват брашното, содата и нишестето.

Всичко се смесва, след което се добавя сместа с маслото.

Меси се до получаване на еднородно тесто.

Оформят се топченца – големи, колкото орех.

Взема се празна пластмасова бутилка, леко се намокря гърлото и се овалва в какаото.

С помощта на тази бутилка се оформят пънчетата на гъбките.

Всяко тестено топче е отделна гъбка.

При оформянето на всяко пънче гърлото на бутилката се овалва в какао.

Курабийките се подреждат върху хартия за печене.

Слагат се във фурната за около 20 минути на 180 градуса.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*