Как да си направим вкусни курабийки „Гъбки“?
Необходими продукти:
250 гр. масло
1 ч.ч. пудра захар
3 яйца
1 суп.лъжица какао
2,5 ч.ч. брашно
1 ч.лъжичка сода
2 ч.ч. нишесте
1 ванилия
Приготвяне на курабийките:
Маслото на стайна температура се разбива с пудрата захар.
При постоянно бъркане се слагат яйцата.
В отделен съд се смесват брашното, содата и нишестето.
Всичко се смесва, след което се добавя сместа с маслото.
Меси се до получаване на еднородно тесто.
Оформят се топченца – големи, колкото орех.
Взема се празна пластмасова бутилка, леко се намокря гърлото и се овалва в какаото.
С помощта на тази бутилка се оформят пънчетата на гъбките.
Всяко тестено топче е отделна гъбка.
При оформянето на всяко пънче гърлото на бутилката се овалва в какао.
Курабийките се подреждат върху хартия за печене.
Слагат се във фурната за около 20 минути на 180 градуса.