Гаспачо – вкусна лятна супа с домати
Тази освежаваща лятна супа, която е особено популярна в топла страна като Испания, съдържа значително количество ликопен.
Това е ефективно вещество в борбата с раковите заболявания, открито в доматите и производните им продукти.
Продукти за гаспачо:
4 чаши доматен сок
4 домата, почистени от семето и едро нарязани
1 обелена краставица, едро нарязана
1 малка жълта пиперка, почистена от семето и едро нарязана
3 стръка ситно нарязан зелен лук
1/4 чаша прясно изстискан лимонов сок
1/4 чаша едро нарязан пресен босилек
1 скилидка чесън, ситно накълцан
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка черен пипер
1 чаена лъжичка сос от люти червени чушки
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете доматения сок, доматите, краставицата, пипера, зеления лук, лимоновия сок, босилека, чесъна, солта, черния пипер и лютивия сос.
Оставете сместа в хладилника поне за 1 час.
Поднесете я студена.
Съвет: Извадете супата от хладилника 15 минути преди сервиране.
Прекаленото изстудяване влошава вкуса на студените супи.
Снимка: Pixabay.com
Във видеото по-долу ще намерите друга вкусна рецепта за гаспачо.