Home / Здраве и диети / Какво убива по един човек на всеки 19 минути?

Какво убива по един човек на всеки 19 минути?

Ако има начин да се излекувате без лекарства, направете го!

лекарства Когато си задават въпроса „Как ще умра?“, много хора се страхуват от неща като самолетни катастрофи и нападения на акули. Всъщност, статистиката показва, че смъртните случаи от подобни събития са много редки. От друга страна, твърде много хора погрешно вярват, че някои общи аспекти на ежедневния живот са изключително безопасни, когато в действителност  това е далеч от истината.

Съществува нещо, което е много по-опасно от всякакви катастрофи и други подобни животоотнемащи случки. Това са предписаните фармацевтични лекарства. Пазарът е пълен с таблетки, сиропи, прахчета и други субстанции, които биват изписвани за „подобряване на здравето“. В действителност приблизително 50% от всички българи пият по някакво фармацевтично лекарство на ден. Когато се прибавят и възрастните граждани, броят се изстрелва до изумителните 90%. И може би още по-тревожно е, че 20% от тези 90 са деца. Ако си представим нещата такива, каквито са, и в световен мащаб, може и да ни прилошее.

Статистически данни показват, че смъртните случаи от фармацевтични лекарства се увеличават с тревожни темпове и по света. Не са необходими доказателства. Просто напишете в Google термина „фармацевтичнитe лекарства убиват“ и ще видите заглавия от големи новинарски сайтове като Fox и CNN, най-фрапантното от които е: „62 000 пъти е по-вероятно да се умре от лекарство, предписано по рецепта, отколкото в автомобилна катастрофа“.

Защо се случва това? Някои го наричат геноцид. Други направо са готови да обвинят фармацевтичните компании. Може би ще имат право. Трети приемат случващото се като знак от Бога. Истината е комплексна и продължава да бъде някъде там. И няма да е толкова болезнена, ако направим онова, което не правим толкова често вече – да се обърнем за лек към природата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*