Home / Рецепти / Лесна картофена мусака – вижте как се приготвя

Лесна картофена мусака – вижте как се приготвя

Опитайте този вкусен и здравословен картофен огретен, който се приготвя за броени минути

 

Комбинацията от картофи и извара е не само лека и лесновъзприемчива от организма, но и много здравословна, тъй като този тандем осигурява най-добрия начин за усвояване на полезните белтъчини.

Необходими продукти:

Картофи – 6 бр.

Извара – 500 грама

Масло – 100 грама

Яйца – 2 бр.

Кисело мляко с по-висок процент (4,5% например) – 250 мл

картофи рецепта

Лесна рецепта с картофи

Начин на приготвяне:

1. Разбийте изварата с разтопеното масло, добавете сол и малко червен пипер.

Бъркайте докато се получи хомогенна маса.

Ако изварата е много едра, първо трябва да се претрие през сито.

Обелете картофите и ги нарежете на много тънки кръгчета.

2. В намазана кръгла тавичка наредете една трета от картофите, намажете с една трета от разбърканата извара.

Поставете пак картофи и отново намажете.

Сложете останалите картофи и сирене и с мокра готварска шпатула изгладете повърхността.

Покрийте тавичката с фолио.

Поставете в предварително загрята фурна на 190 °С.

Печете в продължение на 1 час и 10 минути.

Извадете от фурната, отстранете фолиото.

3. Намалете температурата на фурната до 180 °C.

Разбийте яйцата с киселото мляко, сол и черен пипер.

4. Получената смес се излива върху картофите и се връща във фурната за още 20 минути.

One comment

  1. Gery Niko Nikovi

    Звучи вкусно..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*