Home / Споделено / Казва, че много ме обича, но не се развежда! Нали съм Единствената?

Казва, че много ме обича, но не се развежда! Нали съм Единствената?

Имам голям избор, но избрах Него

Поради съобразителност ще сменя имената – както своето, така и неговото. Ще се нарека Анелия* (24г.), а него ще нарека Павел* (33г.). Имам една прекрасна дъщеричка на 2 години и 5 месеца, която много, много обичам. Но поради стечения на обстоятелствата, с баща й се разделихме преди 2 години. Половин година след това заживях с друг мъж. 1 година живяхме в моето жилище, но не всичко беше по мед и масло между нас.

Усещах, че нещо ми липсва в тази връзка по отношение на мен самата. Любовта липсваше, любовта я нямаше. Онова парещо чувство, което те кара да настръхваш само при мисълта за другия.

Така беше докато на един фирмен банкет не видях всичко – онова, което търсех може би дотогава, в лицето на друг мъж – в управителя на фирмата, в която работех. Да, и преди банкета имаше някакви загадъчни погледи между нас двамата в процеса на работния ден, но никой не се осмеляваше да направи крачка към другия, знаейки че и двамата сме обвързани и с деца, а той си има и жена.

Вечерта на банкета сякаш ни се беше отдала възможността да се доближим един до друг. Всичко това си пролича и не остана незабелязано от присъстващите. Колкото и страст да имаше между нас, тази вечер ние не си позволихме нищо друго, освен да се насладим на жадуваните целувки и от двама ни. Може би от влиянието на алкохола се запътихме към най-близката дискотека, за да се отделим от погледите на всички колеги от фирмата, в която работим и двамата.

След тази вечер аз се разделих с мъжа, с когото живеех на семейни начала 1 година.

развежда

Какво да правя?

Той заподозря какво може би е станало и реши сам да ме освободи от себе си. И по-добре! “Благодаря ти!“ – мислех си аз. Тогава бях твърдо решена да продължа да се виждам с Павел*, независимо как… Просто го исках! И така и стана като по поръчка. Виждаме се и до ден-днешен вече 8 месеца, за което не мога да кажа, че съжалявам, но и че съм напълно щастлива по този начин.

В началото нещата може би бяха ей така, но после дойде ред и на чувствата. Започнах да усещам празнината, когато той не е близо до мен. Мисля постоянно за него и никой друг. Въпреки че имам възможността да изляза и да бъда с когото пожелая, защото не са малко мъжете около мен… Е, да, нормално – красиво момиче съм. А кое красиво момиче няма вниманието на мъжете от всякакъв тип?! С две думи, имам прекалено голям избор, но избрах Него.

Започнах да се дразня на факта, че всяка вечер е със семейството си, а аз съм сама с детето си. Дори и когато е със семейството си, постоянно е на линия във Фейсбук и си пише с мен, а и това е всеки ден, всеки миг, в който не сме заедно. Дори и на работа, докато той извършва своята дейност…

Постоянно знам той къде е и какво прави. А жена му къде е в цялата ситуация, не зная. Какво ли прави всяка една вечер, докато той си пише с мен?! И защо изобщо са заедно, след като нямат особена нужда един от друг през времето, когато може да са заедно след работа или когато и да било?!

Как той изобщо има възможност да си пише с мен абсолютно постоянно, дори в нейно присъствие?! Всичко това за мен вече 8-и месец е само загадка.

Виждаме се всеки ден на работа.

Изкарваме дълги обедни, а и не толкова обедни почивки – за по кафе или обяд и някоя и друга КУТИЯ цигари. Да, защото искаме да сме възможно най-дълго време заедно, само аз и той. Но въпреки многото разговори на тази тема да се раздели с жена си и да бъде само Мой, нещата удрят на камък. Няколко пъти дори сме слагали край за по ден-два, но точката се превръща в запетая, незнайно защо. Аз го определям като съдба, но докога?!

При последния такъв разговор, който водихме на тема: „С мен или без мен?“, той каза, че няма да се разведе с жена си. Защото въпреки всичко, има чувства и към нея, но не ми прозвуча твърде убеден в думите си. Гласът му трепереше, а очите шареха наляво-надясно и за какви чувства само говорим, като той просто живее при нея, а има връзка с мен?! Въпреки това, аз реших да сложа поредната точка, която се превърна в запетая от него самия.

След седмица ме покани на едно фирмено парти, на което присъстваха всички управители от фирмата на всички области в станата. Фирмата, в която работим, има клонове в почти всеки град в България. Там беше и директорът на фирмата ни. Точно неговото присъствие ме вкара в ужас, но овладях емоциите, които ме бяха обзели тогава.

А и той се зарадва да ме види.

Посрещна ме с усмивка и поздрави, нищо че до тази вечер не беше подозирал нищо подобно, дори и най-малкия флирт между мен и Павел*. И така, и тази вечеря мина прекрасно за мен. Но ме тревожеше фактът защо след като ще съм „другата“, ще ме представя официално пред значими фигури във фирмата, в която работим.

И това не беше първия и последен път на такива вечери. Преди 5 дни отново ме покани на такава вечеря – само че само с директора на фирмата, той, аз и детето ми. Това вече беше върхът за мен! Защо си позволява да стига толкова далеч с мен, ако няма намерение да остава в живота ми и да стана другата – Единствената и завинаги?!

Споделете вашата история и може да получите съвет от читателите на Prekrasna.bg! Пишете ни на e-mail info@prekrasna.bg

Снимка: Pixabay.com

loading...

16 comments

 1. Мима Златева

  Моят съвет е да се дръпнеш настрана. Да бъдеш твърда и да скъсаш, ако ти е писано да бъдеш с този човек, то това ще стане. Не искай нищо, не настоявай, не прави нищо. Дори е по-добре да му кажеш, че вече не го обичаш. Нека той да прецени. Ти нямаш право да разваляш семейство, ще имаш грях и ще бъдеш наказана за това.

  • Семейството и децата ще са напърво място за него, чак след това си ти(независимо колко ви е хубаво заедно).А ако приемем варианта че се разведе и остане при теб,автоматично минаваш на мястото на съпругата тоест ще намери друга.По добре си намери човек който ще тръпне само за тебе и ще обича само тебе-поне по дълго време,защото вечна обич няма.По добре 5 дена истински обичана отколкото 50 дена второстепенна роля.

 2. поредната малоумна

 3. Екатерина

  Малоумно ли е да обичаш? Не мисля.. така че моля az да си гледа работата, и най-добре да си тегли майните.. Ами аз съм в същото положение и толкова не знам какво да правя, че не е истина.. Обичам го, всичко между нас е идеално, но се дразня като се прибира при жена си.. и ДВЕТЕ си деца.. Ах колко лесно щеше да е да няма деца.. При мен ситуацията е може би малко по-различна поради простата причина, че обожава децата си, самия той е растял без баща, и знае какво е.. Само се надявам един ден да съм с него, но просто не знам докога ще търпя да съм последна дупка на кавала…

 4. Zara Yasenova

  ОБИЧА ОНЯ СИ РАБОТА ! СМЕНИ БОКЛУКА C ДРУГ ! ТЪРКОЛИЛО СЕ ГЪРНЕТО, ТА СИ НАМЕРИЛО ПОХЛУПАКА !!

 5. парен каша духа

  Момичета,

  ВИНАГИ ще бъдете две(поне две) около него и ВИНАГИ ще „обича“ и двете и няма да дава да се издума да се раздели нито с едната. Ще прави големи жестове, ще ви представи и на папата, ще си пише с вас, докато е с нея…ще ви създава всякакво впечатление, че държи на вас. Нещо повече- той наистина държи. Държи да има две(поне две)жени едновременно. И не се срамува да ги показва и двете пред едни и същи хора. Даже много се гордее с това. Мечтата му е да създаде два истински дома- в единия да бъде едната с децата, в другия- другата с другите деца(от които поне едно да бъде негово, ще му го родите, разбира се, той е толкова готин). И нито една от двете жени да не се отказва от него, макар че знае цялата истина. И се молете той да не напусне жена си и да остане с вас. Защото тогава много скоро ще се появи друга- по-новичка и по-младичка и от вас. Той просто ВИНАГИ ще бъде с две(дано сте две, защото може да има и „преминаващи“). Това е егоцентричният нарцис. Той не иска да ви нарани, той вярва, че не го прави, той не разбира защо се оплаквате, нали е толкова мил с вас…Това просто е по-силно от него, от здравия му разум, от емоционалната му интелигентност…Не му обяснявайте как се чувствате- няма да ви разбере. Просто БЯГАЙТЕ! БЪРЗО, ДЪЛГО И ДАЛЕЧЕ! Или пък изберете да живеете така, свикнете с ролята на дубликат и не се оплаквайте от нея. ИЗБОРЪТ Е ВАШ!

 6. една жена

  към Парен каша духа -по точно не би могло да се каже!Влезеш ли веднъж в графа ‘последна дупка на кавала “ както се изразява Екатерина -излизане няма!Не го казвам за да нараня някоя от нас.

 7. Всичко зависи , кой какво, как и колко иска и очаква !
  Мъдрата жена има вкъщи любящ съпруг и тръпка навън , за да се поддържа с години млада , красива и жизнена . И ако не е алчна , до старост ще бъде щастлива !

 8. Dokato ima takiva bezmoza4ni jeni , 6te ima i ne6tastni deca. Razvela se s edinia , zajiviala s drugia , vliubila se v tretia , abe tapa rabota.

 9. ne se ZABLUGDAVAI .SAMO SE NARANEVA6.VINAGI 6TE OSTANE6 VTORATA.

 10. Надежда

  Позната до болка история. В такива случаи хората са казали“ Нито яде кокала, нито го дава на друг“. Излез от омагьосаният кръг, ще ти олекне, колкото и да не го вярваш. На него му е добре, от едната получава домашният уют, тя е майката на децата му, имат все пак някакви планове, какво от това, че за развлечение си пише с теб на фейса. Той е абсолютен егоист. В такива случаи да не забравяме, че има и финансова страна на въпроса. Отърви се от него, дете!

 11. шлосер

  Сериозно ли? Малко ми куца разказа! Много е плосък и евтин за да е истина, няма детайли, подробности….но, както и да е!
  Факт е , че само един мъж се е ангажирал с коментар тук, жалко! Другите са нахъсани дами, яли попарата на някой левак и сега…“дайте да го убием тоя, да го махаме , ЕГОИСТ, той е лош човек“ ….АЙДЕ БЕ!!!! Не мога да отговарям за постъпките на други хора , но мило момиче, майче…ще ти кажа едно – един мъж от трън на глог не сяда. Моя съвет лично към теб е stay cool ….гледай си живота, смени фирмата, остани с него, карай го да се чувства добре…НЕ ГО ИЗНЕРВЯЙ, НАДСКОЧИ СЕ …..РАНО ИЛИ КЪСНО ще получиш любимия си мъж на тепсия! Бъди дама, дръж се достойно, връщай го понякога у дома без сек! Нека знае ,че ще си само негова , когато и той е само твой! Другото е бошлаф работа!

 12. Другата

  Здравей,както прочетох по нагоре в коментар,да се дръпнеш настрани от него и както аз някога направих с моят (вече)съпруг.Той също само живееше с жена си заради детето и искаше да е с мен навсякъде ,но не се решаваше да се разведе с нея,след месеци на раздвоение аз един ден му казах че заминавам за няколко месеца далеч от него и през това време той да реши аз или тя.Заминах и след 15дни той сам ми се обади и каза че неможе без мен и иска да се върна.Върнах се ,а той ме чакаше на гарата с букет и предложение за брак.Сега след 8г .отдавна сме щастливо женени имаме си и малка дъщеря (всичко друго и лошо остана в миналото)и смело мога да кажа че не съм на мястото на бившата съпруга защото той е само с мен и любовта ни е по-силна дори отколкото в началото.Успех ти желая ,ти сама ще решиш какво да правиш.Една поговорка която е много вярно:“Ако искаш някого наистина много ,пусниго на свобода,ако се върне е наистина твой,ако ли не никога не е бил твой.“

 13. Стара и мъдра мисъл:
  Където си вадиш хляба,не си вади и оная работа!
  За да не останеш и без двете…

 14. Втрещена

  Не се занимавайте с чужди мъже! Понеже вашия живот е разбит, разбийте този на другата жена и децата й! За каква любов говорите? Пред приятели ще ви показва да видят какъв „мъж“ е, а от други ще ви крие! Имал чувства и към двете… пълен боклук! Гледайте си детето и намерете човек, за който вие и детето ви да сте неговото всичко, а не крайбрежие, на което да си почине! Какви трудности изживяхте с него? Постигнахме ли, изградихте ли нещо заедно? Смешници!

 15. Изповедта на една любовница, която винаги ще бъде третото колело във връзката. Ситуацията е от ясна по-ясна – семейният живот е трудно нещо! – любовницата вече го е разбрала и за това и нейният опит за водене на такъв не и се е получил успешно. Възникват често кавги, спорове за възпитанието на децата, битовизмите са много и заливат и заемат семейното време, децата не искат да спят, родителите са преуморени, няма помощ от роднини, близки, финансовите проблеми съпътстват всяко едно съжителство – независимо от доходите може да има кредити за погасяване, наеми, здравословни проблеми, всякакви разходи…. т. е. връзката вече не е онова безгрижно отминало време, в което двамата са пиели бира и са ходели по партита и по няколко пъти на море в сезона – а едно динамично, изпълнено с предизвикателства съжителство, в което времето е малко и рутината е много. И поради тези трудности, мъжът е решил да кривне леко встрани, което непременно не значи, че иска да приключи нещата (да, знам, двойните стандарти!), но иска малко да се освежи, да хване нещо младо, наивно, не много морално, да го използва за да се насити сексуално, без да му обръща специално внимание и да го мисли – той вече си има предостатъчно грижи – и да се върне при семейството си, където си е устроил живота, където са хората, с които ще живее занапред, които ще се погрижат за него, ако се разболее, хората, които са го приели с неговите лоши страни, и които са му верни. Любовницата очевидно е проявила чувства към този търсещ неангажиращи отношения мъж, и очаква от него да преначертае живота си из основи само заради нея. Това никога не се случва. Но тя продължава да тръпне в очакване, че е фактор за нечия съдба, което да разсее поне малко чувството и за незначителност. Ако тя в действителност обича и уважава себе си, няма да се налага да чака някой да осмисли нейното съществуване, а ще го направи сама. Това обаче никъде не се доказва – тя през цялото време не спира да се чуди той кога ще се разведе с жена си, нали е толкова гадна, защо не се развежда с нея, което само доказва нейната дисоциация и колко е отдалечена от себе си и случващото се. На нея всъщност и харесва да си храни страховете си и да иска постоянно някой да я изкарва от тях. Е, невъзможно да се случи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*