Home / Любопитно / Какво знаете за селото на близнаците в Индия?

Какво знаете за селото на близнаците в Индия?

С нищо незабележителното селце Мохамедпур Умри в Северна Индия сякаш се е родило от „Комедия от грешки“ на Уилям Шекспир

 

Там куриозните ситуации са всекидневие. И как иначе, щом една шеста част от населението му са близнаци. Дори домашните животни в него раждат по две.

Това е уникален феномен в световен мащаб. И независимо че в селото липсва медицински пункт и има само едно училище, жителите му са горди с родното си място, където пристигат учени от цял свят с надеждата да разкрият причината за уникалното явление. В момента близнаците са най-малко 108.

Докато умните глави се опитват да разгадаят мистерията, близнаците от селцето Мохамедпур Умри продължават да превръщат живота на своите съселяни в сцени от Шекспирова комедия. Ту родителите напляскват невинно дете заради пакостите на брат му, ту съпруга бърка мъжа си, ту кредитор не може да разбере от кого да вземе дадените назаем пари. Двама братя-близнаци дори разигравали полицаи, като се сменяли в изтърпяване на наказанието си в участъка, отбелязва още вестник „Феномен“.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*